用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)
樓主: xo仔
go

元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I) [複製鏈接]

Re: 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)

ayesha,

la掛老公成日好夜返, 得我同埋個仔兩個, 所以咪試整住先
ayesha 寫道:

xo 仔,
你個椒鹽豆腐攪成點呀 ? 有冇煮過 ??
xo仔

思思:
我囡囡都分唔清﹐兩套都叫"睇BB呀".....
"BB保你大"o個 d BB 認真難搞 ﹐睇的時候要不停"家長指引"咁咁咁唔o岩﹐否則傻囡會有樣學樣的可能
[quote]
思思 寫道:
soong,

我阿B都好鍾意睇 “BB保你大”,佢以為昨晚係做“BB保你大”添。我話比阿B聽,呢個姨姨好叻架,專係教導D頑皮既小朋友架。
[quote]

軒轅媽,

我有 norway & new zealand, 你仲要唔要 ??
我寄比你, 好唔好 ??

Hi all,

剛剛收到信通知讀邊班呀~你地呢?

下午班家長(尤其2005 K1) ﹐你地想唔想轉上午班?我想呀~如你地都想﹐咁請問知唔知要點"排隊"?返下午班之後的時間真係好"扎洗"呢!  

soong
我唸幾多家長都想轉上午呀!我仔都返開幼兒園下午,真係唔係返工先夠佢玩,你女女派到邊班,有無機會同我仔仔做同學仔呢?我仔分到下午幼兒B班,兩位姓李既班主任,唔知好唔好人   

吉蒂:
係呀~都知幾多人想轉上午﹐你都係嘛?嘻嘻~見到你徵信(轉上午)喎!  我諗轉到的機會好微架喇:-|
我女C班呀﹐兩位班主任的姓都係深字﹐一姓嚴﹐一姓練;唔知封信係咪佢地負責寫呢?d 字好靚﹐係鐵畫銀勾毛筆feel o個種﹐ 睇落幾"嚴(謹)"咁~ ^^"

有無讀開的家長可以形容俾我地d 新家長知﹐佢地係點o既呢?  

nice to meet you all here     

ayesha :
我要呀. 唔該. 我已PM了我的地址比妳. 唔該!
ayesha 寫道:
軒轅媽,

我有 norway & new zealand, 你仲要唔要 ??
我寄比你, 好唔好 ??

HI 吉蒂 & soong:
我都收到信. 2官讀A班.

吉蒂 , soong, 軒轅媽,
今日仲未去收信,希望有機會同你地D小明友同班.
其實我都想轉上午班, 不過我個仔係後備身份入, 仲難轉到上午班.

軒轅媽,
你可唔可以分享吓大官既作息時間   

happy_mother:
nice to meet you here again!
應該好快收到信架喇~
o丫~而家ABC班都有喇喎~唔知今年有3班定4 班呢?
嘻嘻!我女都係後備身份入﹐所以都打定"輸"數!    
你係咪已經立定心水讀呢度喇?有咁多同校家長傾下偈真開心!

[/quote]
happy_mother 寫道:
軒轅媽,
你可唔可以分享吓大官既作息時間   

[/quote]
係呀~
唔該軒轅媽、思思等下午班家長分享下小朋友的作息時間~thx~
四點半放學﹐返屋企成五點半六點﹐我個女的習慣仲可能搭車時眼睏返屋企又精神返﹐跟住再玩一陣先累極而睡--睡晏覺 真係唔敢想像佢再夜d 到幾點先睡?     

happy_mother
nice to meet you!終於決定比仔仔讀,好明智呀 ,唔洗心急,我有朋友今日都無收到信呀   
soong
我都想轉上午架!但我都唸機會好微囉!我都隨緣啦!轉到就轉,轉唔到就算,反正,我日日都要對住個衰仔,比佢玩謝....我仔依家又係放學返屋企,六點到訓到八點,再食飯,沖涼,睇下書,VCD,起碼都一點訓,唔訓晏覺,就可以十點幾訓呀!朝朝多數十一幾點起身食飯返學,我唸佢習慣左囉!下午班好左就冬天唔洗小朋友咁早抓起身返學,又聽其他下午班家長話,小朋友大D四,五歲就唔洗訓晏覺,唔知係唔係既呢

吉蒂 ,

我個女 6 歲 la,都要訓晏覺   冇辦法啦, 佢好夜訓, 又要一早起身返學, 不過我都要開始 train 佢唔好訓晏覺, 9 月返小學係下訓晏覺  ~

你可以試下申請讀上午午班, 我個女果班耐唔耐都有下午班同學轉上黎 ga ~

soong,

嚴老師做過我個女班主任, 佢一 d 都唔 "嚴" ga, 好 nice  ~

soong 寫道:
吉蒂:
係呀~都知幾多人想轉上午﹐你都係嘛?嘻嘻~見到你徵信(轉上午)喎!  我諗轉到的機會好微架喇:-|
我女C班呀﹐兩位班主任的姓都係深字﹐一姓嚴﹐一姓練;唔知封信係咪佢地負責寫呢?d 字好靚﹐係鐵畫銀勾毛筆feel o個種﹐ 睇落幾"嚴(謹)"咁~ ^^"

有無讀開的家長可以形容俾我地d 新家長知﹐佢地係點o既呢?  

soong,
我個仔同你個女一班,都係C班呀   

各位,

早晨呀   

soong,吉蒂,

係呀,想轉上午班,真係幾難架,我K1一開學已要求轉上午班,到現在都話未有位,不過我都係覺得下午班對我來講 會適合D,因我阿B係夜貓子黎架   
吉蒂 寫道:
happy_mother
nice to meet you!終於決定比仔仔讀,好明智呀 ,唔洗心急,我有朋友今日都無收到信呀   
soong
我都想轉上午架!但我都唸機會好微囉!我都隨緣啦!轉到就轉,轉唔到就算,反正,我日日都要對住個衰仔,比佢玩謝....我仔依家又係放學返屋企,六點到訓到八點,再食飯,沖涼,睇下書,VCD,起碼都一點訓,唔訓晏覺,就可以十點幾訓呀!朝朝多數十一幾點起身食飯返學,我唸佢習慣左囉!下午班好左就冬天唔洗小朋友咁早抓起身返學,又聽其他下午班家長話,小朋友大D四,五歲就唔洗訓晏覺,唔知係唔係既呢

軒轅媽,

唔知係咪明天真係會補番生日會呢?如果係,你大官就開心lor.   

吉蒂,soong,happy mother:
Hi,welcome!

如果要轉上午真是好難,除非妳是urgent野又要有位先得,我個女讀咗一年都沒人走,有好多想轉都等僅.

05年k1有3個班是30個人,1個班是24人,唔知妳地是咪呢個小班呢?

軒轅媽:

2官讀A班是咪小班(24個)啊?如果是就正阿,因為3年都是24個同學仔ga,仲是2個teach
‹ 上一主題|下一主題