用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行申請表
go

自行申請表

我係新手,見d post 話如果考得好,老師會給學生某間學校的自行申請表,請問不是每人都有自行申請表咩?

花花公仔 發表於 17-6-22 12:14
我係新手,見d post 話如果考得好,老師會給學生某間學校的自行申請表,請問不是每人都有自行申請表咩? ...
見d post 話如果考得好,老師會給學生某間學校的自行申請表--------------------> 不是。

請問不是每人都有自行申請表咩?------------>是。

我係新手,見d post 話如果考得好,老師會給學生某間學校的自行申請表,請問不是每人都有自行申請表咩? ...
自行分配學位階段, 每人都有兩張申請表.  可以自由選擇交去邊間中學 (如果佢有自行位的話), 無話考得好先會俾表你.

不過人哋學校會唔會叫你去面試就通常都同你考得好唔好  (校內名次, EDB rank order) 有關, 尤其係一啲熱門學校, 佢哋資源有限, 會揀嚟 interview 的.

我估,你誤解左某D內容意思,直資 聖保羅男女 係同某D小學有學生推薦安排,果D咪小學會睇成績去推薦學生囉。至於 官津中學 既自行收生安排,只要有呈分,教育局會經學校安排派到家長手上 ~~~

Thanks