用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有小朋友喺Megabox學冰曲Ice Hockey嗎?
樓主: cczaza
go

有小朋友喺Megabox學冰曲Ice Hockey嗎? [複製鏈接]

mch411 發表於 17-7-11 10:20
mega ice 初階課程冇棍渣, 要去到mvp課程先渣棍,
一般要半年至兩年先由零去到mvp,
如果想快d可以去hkaih,  ...
咁你建議邊度好D?我仔仔5歲,花式溜冰學咗一年,前後煞掣等已有一定水平,如果希望他將來打比賽,點鋪排較好?thanks

hong0706 發表於 17-7-31 12:59
咁你建議邊度好D?我仔仔5歲,花式溜冰學咗一年,前後煞掣等已有一定水平,如果希望他將來打比賽,點鋪排較 ...
社區冰球最少要8歲,你小朋友5歲只可選
1) hkaih
2) megabox
3) 西九龍中心

佢地都有8歲以下冰球班, 玩一兩個課程再打算
2,3 就腳d, 但冇棍渣,
1 係圓方對上個課程係閒日夜晚7-8 同埋一交好似要交半年

mch411 發表於 17-7-31 17:43
1) hkaih
2) megabox
Megabox 上過幾堂,但佢地將唔同程度放一班,包括一D都唔識溜冰的,so far 我覺得佢一直只溫番佢識嘅。咁係咪正常?你兒子學習歷程係點?係邊度學?你覺得hkaih 會唔會好D?不過hkaih 好似貴D。

Thanks

hong0706 發表於 17-7-31 18:06
Megabox 上過幾堂,但佢地將唔同程度放一班,包括一D都唔識溜冰的,so far 我覺得佢一直只溫番佢識嘅。咁係 ...
我個仔3-8歲係megabox, 一夠8歲轉左青協社區ice hockey,佢打得一般, 因為冇經濟能力比佢出面補堂,
hkaih 會好玩d, 不過時間地點睇你就唔就到,

好似收緊新一季, 要報就快, bb組u8好易爆

如果玩到一個課程又進步神速又負擔到就夾隊,
通常都報gold club,

又或者小學入有ice hockey 果d學校
你上hkaih個網睇睇, 小學聯賽都係佢地攪

mch411 發表於 17-8-1 11:41
我個仔3-8歲係megabox, 一夠8歲轉左青協社區ice hockey,佢打得一般, 因為冇經濟能力比佢出面補堂,
hkaih  ...
Thanks. 唔好意思,我真係唔太認識,乜嘢係gold club.
Mega ice 同組學嘅人水準參差好大,係咪學想去都會咁。同埋我見佢哋學嘅人,都係只係一個小範圍一個角落頭跑下,學得來會唔會好冇癮,正式比賽當然唔可能參加,但係會唔會有啲game比佢哋互相對壘玩行.

我之前去ELaments 睇過,真係好似好玩啲,不過貴好多好多。新一季琴日開始可以報,你覺得值唔值?

Thanks

hong0706 發表於 17-8-2 13:00
Thanks. 唔好意思,我真係唔太認識,乜嘢係gold club.
Mega ice 同組學嘅人水準參差好大,係咪學想去都會咁 ...
1) 值唔值比唔到意見喎2) MEGAICE 要MVP課程先可以渣棍,
    報唔報得要問你小朋友教練
3) GOLD CLUB 係球隊
https://www.facebook.com/GCH.HK/

mch411 發表於 17-7-31 17:43
1) hkaih
2) megabox

你好,hkaih最細收幾歲?

回覆 william5575 的帖子

我小朋友上年11月開始係MegaIce學, 今個月開始上MVP。另外也報了HKAIH的regular training, 下月開始上。
‹ 上一主題|下一主題