用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 25/6(7pm):無線"新聞透視"
go

25/6(7pm):無線"新聞透視" [複製鏈接]

25/6(7pm):無線"新聞透視"

本周六(25/6)7pm無線"新聞透視"會講資優兒童.

有興趣見吓小弟個貓樣就睇吓啦

Re: 25/6(7pm):無線"新聞透視"

Dr. T...

Thanks for the info.....

DR.T
      謝謝你呀.....我見個你個樣喇...不過係唔郁個樣...未見個郁個陣個樣囉......好怕會唔記得左睇....點算好呢?   
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

Dear 睡覺,
It is very cute.
May I know where I can get the picture.

TODAY...

http://www.smileycentral.com/
你click入去download左就可以隨時用架喇,but...我在簽名欄個幅...則連我現在都未搵得返........

你download左後,找到自己想post個幅圖...按mouse右邊個制,再click copy.....   然後...貼在你想post的方格中,咁.........唔明再pm我啦....       
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

都唔會郁得好多 其實都唔知剪剩幾多...

"now.com"有得翻睇新聞透視(當然要係會員),不過梗係要果集正式出咗街先有得網上睇

睡覺 寫道:
...不過係唔郁個樣...未見個郁個陣個樣囉......好怕會唔記得左睇....點算好呢?   

睡覺,
Thank you very much.
Today

Dr.T:

明晚一於早一點兒收工,擔定"chair"看......

睡覺,

hihi, 我都想整咁得意的公仔, 但是我 click

Dr. T,

終於响TV見到你, 我個仔仔IQ140, 但有聽覺尊注力失調, 有什麼方法幫到佢呢? 我就是那個曾經發表"聽覺尊注力缼損"的媽咪, 可惜沒得到什麼回應 :cry: . 請問你可否幫到我呢? 仔仔School refussal 來得早, 常常覺得唔舒服, 上上吓堂就回家. 我的壓力大得令甲狀腺出問題, 都唔得閒去醫呢!

CHECK PM [quote]..唔想阻住DR.T....
830mama 寫道:
睡覺,

hihi, 我都想整咁得意的公仔, 但是我 click

不清楚你小朋友現時獲得那些幫助?

若言真的是資優再加上專注力困難是需要長期協助的,尤其是學校的配合,絕非三言兩語可說明.

wendylimb 寫道:
...仔仔IQ140, 但有聽覺尊注力失調, 有什麼方法幫到佢呢? ...

dr.t...
      你個真人好似唔同張相ge....在書看到的一張相.....真人好似有型d個播.....點解後生過張相咁ge?       

Dr.T,
電視上嘅你點解後生過張相...完全唔同....
睡覺 寫道:
dr.t...
      你個真人好似唔同張相ge....在書看到的一張相.....真人好似有型d個播.....點解後生過張相咁ge?       

Dr. T,

You look much younger than in pictures. I was shocked that you are Dr. T when we met you as you are pretty 'Yeah'!

I missed the first 10 mins in the beginning of the programme.          
I think it was the interview of Dr.T. Could anyone told me the content of the the beginning of the programme?

Thanks!

Any parent has recorded this program as I had to work and missed it. Could someone send me a copy?     

簽名被屏蔽

有無該集新聞透視可post 網址分享,因我錯過了 !
joyce

yes,yes, anyone can help?
‹ 上一主題|下一主題