用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇子女在英國箍牙的分享
樓主: twtwtw
go

有冇子女在英國箍牙的分享 [複製鏈接]

billylulucoco 發表於 17-9-8 03:50
政府中環的香港牙科,cool 牙要排隊,到的時候,知道留學,叫你不要 cool, 不㑹跟進禾。比佢吹脹。
...

係呀!我地就去油麻地睇既!個牙醫之前都同我地講,下次就會箍喇!但唔好出國讀書呀!我地唔會跟進架!
但今次暑假去睇佢,話俾佢知會係英國箍牙,佢又話會繼續check牙既!仲約左12月覆診添!

billylulucoco 發表於 17-9-8 03:46
呀仔去北愛讀書時,見有同學 cool 牙,no pay, 通知我 email 比校長。我大仔在北愛 cool 左牙兩年左右,轉 ...

謝謝你回覆。小朋友不是在北愛,吾知NHS包吾包牙呢?

ratafan 發表於 17-6-15 11:55
My doctor told me that it can be done in hk. The frequency of visits can match with their school bre ...

Hi ratafan,
請問可否PM資料給我.
Thank you.

回覆樓主

早排我女因跌落床 ,爬起來時撞到塊面, 所以牙痛牙齒流血 。 護士帶她去看牙醫, 流血原因是臼齒乳齒未甩又碰到恆齒, 所以順道脫牙 。
護士之後再安排她去看另一牙醫 , 這牙醫主要是做箍牙 , 照了X Ray ,  出來報告是 我女 主要門牙”V” , 只是美觀問題, 不涉及 牙齒健康, 所以不符合 NHS 箍牙服務 。
同時比了一封信給我們 , 內容是可以 以私人形式去做箍牙 , 每6星期覆診一次 , 費用 預計總費用£3700 內 , 有幾個付款方式方法 , 而且採用箍牙方式 用料是NHS 不會用 的 , 詳情資料 要等我女星期六回港 才看到 。

twtwtw 發表於 17-6-15 11:56
可否PM你的牙醫給我,頭先問了幾個香港牙醫也不接我的case
Pls send me the dr info. Thx.
‹ 上一主題|下一主題