用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 12 嘉道理一問
go

net 12 嘉道理一問 [複製鏈接]

想問下有冇嘉道理用家分享?
之後爬文,大部份都只係話小朋友係南亞裔
叫大家唔好揀,但我想知多D實況

1    0    0    0

Phyphy424 發表於 17-6-15 08:28
你呢個POST,幾乎冇用家回應。

其實,冇用家回應就係答案,佢每一級正正就是沒有多少個華人學生。

可以想像,如入讀該校,英文應該OK,而中文應該很一般,又可能操行亦會比較差一些。

不過去年我NET12大抽獎時,並沒有把它放作最後,因我覺得嘉道理下線之中,反而還是有可取之處。

個人參觀過之 NET 12學校計,最不喜是張X文,我會觀察學生上課,感覺全校學生冇咩能量。

Phyphy424 發表於 17-6-15 08:28
其實只要肯認真爬吓舊帖, 總會搵到一D有用資料

去呢個帖睇吓:

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=2393315&pid=36451992&fromuid=1389083

#46個位係用家
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-6-15 15:31
其實只要肯認真爬吓舊帖, 總會搵到一D有用資料

去呢個帖睇吓:

Interesting. 我記得你以前講過寧揀呢間多過CMS~

meowymeowy 發表於 17-6-16 17:30
Interesting. 我記得你以前講過寧揀呢間多過CMS~

CMS即係邊間?
上星期經過CWB撞啱放學時間,見到嘉道理啲學生都幾乖,而且聽到佢地全用英文對答,accent並不是南亞英語,初時仲以為係St Paul convent 學生放學

mymelody0701 發表於 17-6-18 17:17
CMS即係邊間?
上星期經過CWB撞啱放學時間,見到嘉道理啲學生都幾乖,而且聽到佢地全用英文對答,accent並 ...

真心覺得可以放學時間行入東院道一次!
‹ 上一主題|下一主題