用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖類斯中學(小學部) transfer from Rosaryhill to St. Louis
go

transfer from Rosaryhill to St. Louis [複製鏈接]

各位好,我考慮把仔仔從RHS轉去St.  Louise讀二年級,因為我覺得RHS好辛苦,老師好亂,冇乜heart.
大家可否給些建議?thanks.
   1    0    0    0

aidanschool 發表於 17-6-11 14:58
各位好,我考慮把仔仔從RHS轉去St.  Louise讀二年級,因為我覺得RHS好辛苦,老師好亂,冇乜heart.
大家可 ...

我唔知點解EK無人講,SLS成日轉老師好厲害,一個學期連代課老師變咗轉幾個,假如你係呢個原因,我建議你問下其他相熟家長。我唔知喺到可以講幾多。老師有無心每間學校都有好有唔好。

至於升中,佢唔係ㄧ條龍,要睇成績。

St Louise 中學好嗎?

回覆 ottomum 的帖子

B1 尾,B2頭。學生都乖。

ottomum 發表於 17-6-18 05:06
St Louise 中學好嗎?

原校一定要考得好先入讀,佢無公佈人數,數字應該係低過隔離聖彼德,但有十幾個係去咗更好學校。咁即係要級名次係全級嘅一半先安全。

回覆 abchk 的帖子

數字上是約6x%, 但今年中學轉了校長,唔知會唔會改變。聽講舊校長不喜歡收SLS學生。

agchan 發表於 17-6-19 21:27

數字上是約6x%, 但今年中學轉了校長,唔知會唔會改變。聽講舊校長不喜歡收SLS學生。

收10幾個應該唔會60幾個%

about 65% to secondary school for my son in two years ago, including about 10% to better school. i.e. about 55% directly promoted to SLS secondary school. About 1 class out of 2 classes.
‹ 上一主題|下一主題