用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 舊油天今天面試如何?????
go

舊油天今天面試如何????? [複製鏈接]

舊油天今天面試如何?????

各位親愛媽咪,請問今天有無人去過舊油天面試呀
比 D 資料,唔該       

Re: 舊油天今天面試如何?????

小朋友上課室跟住drawing, 跟住講故事, 之后睇電視, 係咁多.

唉~~我個女就一定唔會收佢o架嘞,唔好話10個位,100個位都唔會有佢份o架嘞,,,,,,,
今日我去到俾左張紙人地,咁人地咪話小朋友去那處排隊,家長3點半接...我個女又唔鍾意,好勉強咁推左佢去排隊,佢又唔肯行前,一路企在隊尾,我企o係遠處偷望佢,見兩個老師走埋去同佢講野,校長個樣好嚴肅咁望住我個女,(跟住我睇唔到嘞,以下係我個女講番俾我知),校長問老師呢個叫咩名,我個女唔彩佢,咁老師自己睇個女手上張紙,然後報個名俾校長囉(一開始就樣衰衰俾校長點左佢相嘞,,,,,
跟住開始上課室時,我個女話自己行到好似隻蟹咁,背隻貼住牆打橫跳........激死我..佢平時都唔會行得咁衰的~
另外,我個女有提到,校長有主動行埋去同某幾個小朋友傾偈的啊(我女話校長行去佢隔離個小朋友度,問個小朋友可唔可以劃個大水泡送俾佢喎),我諗佢地機會會大好多啊~~~
雖然我預左入唔到嘞,,hahaha,,,不過都希望你地如願以償la
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我諗校長可能識得佢地!!!

heihei媽 寫道:
我諗校長可能識得佢地!!!

係都唔出奇丫,,,事實係6月4日派位結果日油天派表時,我自己同另一個媽咪就正常途徑咁拎表交表,但我見到有部份媽咪係襯校長行開時追上去傾偈,親手交個profile俾校長囉,我唔知校長有冇收到la(我自己睇唔到呀),但如果校長當時有收我就覺得唔係咁好囉,無理由我地要排隊,佢地就可以咁啊~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我個女今日面試, 除左Drawing 同講故事, 仲有個女教師問左三條問題, 你地有冇呢?

想問下你地是否round 1 and round 2   都選舊油天才有得in

朱朱,
其實我女咩都唔想同我講番,因佢心目中唔係呢間學校!
佢有話老師有問佢鍾唔鍾意呢間學校囉,,,咁佢當時記錯左自己在聖羅撒學校(佢派到的那一間),佢就好肯定咁答話"鍾意"囉~~
咁你個小朋友問左乜呀?

yinyin,
其實個個都可以去拎表的啊,舊油天係會見晒全部有交表的小朋友的啊,,,,,
不過蔡校長每年都話將佢放在第一志願會成功機會高d囉,,,
我自己round1係揀佢,round2跨區都係揀佢的啊,,,,,

cameo 寫道:
朱朱,
其實我女咩都唔想同我講番,因佢心目中唔係呢間學校!
佢有話老師有問佢鍾唔鍾意呢間學校囉,,,咁佢當時記錯左自己在聖羅撒學校(佢派到的那一間),佢就好肯定咁答話"鍾意"囉~~
咁你個小朋友問左乜呀?

聖羅撒學校點解唔讀幾好呀

YINYIN,
我都會讀聖羅撒的啊,我都己經註冊左嘞~
其實係早早第一輪時我係最鍾意協恩,只不過協恩無得叩門,所以咪選油天做"從一而終"囉,其實入到聖羅撒都好滿意了,只係在油天好似花左咁多心機時間,咁好頭好尾都去拎張表,博埋最後一次機會囉,,,,,HEHEHE

真係好明白你心情

不過好似你小朋友同油天冇物緣, 咁黑仔, 而你又已有好學校收, 咪放開d, 可能st rose 才是'甲' 你個女.

st rose 比我感覺是好女仔的學校, 小女孩是好開心, 好輕鬆, 好斯文有禮的    

haha~~我今日問到阿女肯講問左佢咩問題嘞~
問小朋友叫乜名..幾歲...
屋企地址(我女講完個地址連樓下密碼都講埋 )
讀邊間幼稚園&幼稚園在那?

好想知道新油天同舊油天有咩分別?邊間好d呢?many thx!

問題大約是先繪畫,後問有關圖畫中問題,我個小朋友畫的是課室,先生問他是否喜歡上校,答喜歡,問他大個喜歡做什麼答做老師,其他問題有在公園不見了大人你會什樣,答繼續在公園玩等大人來,在家只是一人時會點做,答打電話搵大人,另問他喜歡什麼圖書,答了多種,之後叫他講其中一個故事,三隻小豬,之後先生送了一枝鉛筆比他
[img align=right]http://www.3g365.com/customavatars/188884.jpg[/img]

中學派位舊油天比較好d,但新油天校舍新
[img align=right]http://www.3g365.com/customavatars/188884.jpg[/img]

yinyin

有ya, 我post咗學校問我個小朋友的問題
基本在6月4日拿form都有面試機會

BigApple,

thank you very much! I think yr kid is smart one.

有冇人開始收到信,學校話2/7前通知各人

如果我無記錯,佢好似係話7月2日書面通知,好似無話"7月2日前"啊,,,,,,,不過,當日二百幾人interview,順其自然好了,只少都盡左力~
‹ 上一主題|下一主題