用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急!急!急!誠心請教前輩,
go

急!急!急!誠心請教前輩, [複製鏈接]

九龍城小朋友,聖若望與音小,建議選邊間比較好!有細跟尾,想讀區內中學!無盡感激!
   0    0    0    0

william2011 發表於 17-6-8 11:23
九龍城小朋友,聖若望與音小,建議選邊間比較好!有細跟尾,想讀區內中學!無盡感激!
...
音小無呈分喎, 如果你升中想跳船係有一定難度的, 你要考慮下呢個問題, 同埋了解下音中自己like唔like, 因為揀音小, 隨時真係跳唔到船, 要有心理準備。

(注:我只係厚多士回應, actually我唔係前輩, 我都好年輕下)

我对聖若望印象十二分麻麻,根唔完全唔知佢既畢業生会升乜東東中学,你最好自己check清楚。
Btw, 呢边講升中,个post去小学果边啱d.

你急都要講清楚小朋友是男/是女,另外跟尾的是男/是女?都屬於考慮範圍之中;如果唔係D前輩答錯左咪好瘀

shypama 發表於 17-6-8 20:13
你急都要講清楚小朋友是男/是女,另外跟尾的是男/是女?都屬於考慮範圍之中;如果唔係D前輩答錯左咪好瘀mout ...
唔会錯~是男是女,要target升番KL3中学都唔会recommend呢两个選擇。

真係好多謝O甘多位的答復與提醒!
‹ 上一主題|下一主題