用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請問學校會唔會有興趣班?
go

請問學校會唔會有興趣班? [複製鏈接]

時間、價錢如何?
   0    0    0    0

Lljoyce 發表於 17-5-20 08:50
時間、價錢如何?

有好多不同興趣班,上年班放學上,下午班,上完才上堂,價錢around75蚊一堂

mv_lee 發表於 17-5-21 20:19
有好多不同興趣班,上年班放學上,下午班,上完才上堂,價錢around75蚊一堂
...

咁係咪要自己安排接送同食lunch?

Lljoyce 發表於 17-5-21 21:56
咁係咪要自己安排接送同食lunch?

Lunch係,接送有校車

唔該曬

用家話你知上TT的任何興趣班都是浪費時間,唔上好過上

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

emalanlan 發表於 17-9-26 13:27
用家話你知上TT的任何興趣班都是浪費時間,唔上好過上

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewth ...

其實六七十蚊一堂,你想學啲乜?如果咁高期望,我估比五百蚊堂都做唔到!

學校興趣班收到咁平,仲要有外籍老師教,你仲想點!

我估冇一間學校可以做到!

學校興趣班的原意都係比小朋友感受一下,參與一下!你估上一堂$75嘅cooking興趣班,個小朋友就會即刻變做廚神,仲會講埋俾你聽成個煮食過程~根本冇可能,大人都做唔到啦!

jimmy0508 發表於 17-10-24 02:13
其實六七十蚊一堂,你想學啲乜?如果咁高期望,我估比五百蚊堂都做唔到!

學校興趣班收到咁平,仲要有外 ...

同意,而且仲做到有校車接送。
我唔覺得有邊間學校做到

我想點? 哈哈!我想講問題係大家有不同的期望,系平阿,如期望是當托兒系可以,想學到野(提升學術)就是有錯誤的期望,浪費時間!

另外,我都唔覺得有邊間學校做到為左開多啲興趣班搵錢而去縮短常規上課時間, 入左TT才知咩叫做"學店"!

emalanlan 發表於 17-10-30 13:29
我想點? 哈哈!我想講問題係大家有不同的期望,系平阿,如期望是當托兒系可以,想學到野(提升學術)就是 ...
快D轉校啦, 我擔心你遲早痴線.....

回覆 littlebee_sarah 的帖子

有時間去擔心别人, 不如擔心下自己既小朋友好過啦!

我一直理性討論, 盡量對事不對人, 所以亦請勿人身攻擊

emalanlan 發表於 17-10-31 09:23
回覆 littlebee_sarah 的帖子

有時間去擔心别人, 不如擔心下自己既小朋友好過啦!
放心, 我小朋友讀ACK, 但今年interview已經有以下offer及second interview:
Offer:
真道
音小

2nd In:
DB
Ying Wah
王錦輝
cky

而且我個小朋友沒上面試班, 只學畫畫游水, 仲有上你口中說的祟真垃圾興趣班.......

所以我先建議你快D退學, 留係祟真對你太危險啦~~~
‹ 上一主題|下一主題