用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 北角聖保羅堂vs 蘇浙本地
go

北角聖保羅堂vs 蘇浙本地 [複製鏈接]

兩間都收pm,請問點樣揀?謝謝!!
   0    0    0    0

王國會長

我仔仔SPC畢業,女女亦會9月入讀, 我會推介SPC

vickymok717 發表於 17-6-1 09:22
我仔仔SPC畢業,女女亦會9月入讀, 我會推介SPC

請問仔仔讀緊邊間小學呀?

王國會長

Kabbkabb 發表於 17-6-1 15:42
請問仔仔讀緊邊間小學呀?
因為我怕煩, 唔想去interview, 所以比仔仔去咗灣仔一間唔出名嘅小學,佢爸爸嘅母校! 但佢其他同學仔個個都派得好好㗎

vickymok717 發表於 17-6-6 09:27
因為我怕煩, 唔想去interview, 所以比仔仔去咗灣仔一間唔出名嘅小學,佢爸爸嘅母校! 但佢其他同學仔個個都派 ...

Thank you

vickymok717 發表於 17-6-6 09:27
因為我怕煩, 唔想去interview, 所以比仔仔去咗灣仔一間唔出名嘅小學,佢爸爸嘅母校! 但佢其他同學仔個個都派 ...

本人對這學校很有興趣,想多了解。請問:
1. 其他同學派得好好 - 係咪因爲佢地咁岩都有世襲?
2. 咁大家考直資私小的戰果如何?
3. 一班有幾多人?
4. K3畢業中英數大概什麼程度?

tha 發表於 17-12-17 23:59
2. 咁大家 ...

follow, i want to know, too.

2. 咁大家 ...
1. 其他同學派得好好 - 係咪因為佢地咁岩都有世襲?
2. 咁大家考直資私小的戰果如何?
http://www.stpaulchurchkg.edu.hk/content.php?id=23

3. 一班有幾多人? 大約30人, 2位老師

4. K3畢業中英數大概什麼程度?一般津幼程度, 如注重學術要外補

王國會長

2. 咁大家 ...
1. 其他同學派得好好 - 係咪因爲佢地咁岩都有世襲? --- 我個仔個班同學仔都唔係囉
2. 咁大家考直資私小的戰果如何?--- 係學校網站有資料睇到
3. 一班有幾多人?--- 大約30-35人
4. K3畢業中英數大概什麼程度?--- 一般津校程度, 要outstanding, 就要出去上興趣班, 但我個仔就無上, 上到小學成績都夠用

王國會長

anniec9 發表於 17-12-18 15:49
follow, i want to know, too.
replied #9
‹ 上一主題|下一主題