用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH(MOS) VS 九龍塘宣道
樓主: TwinsGirls
go

LH(MOS) VS 九龍塘宣道 [複製鏈接]

letterland 發表於 17-5-9 22:02
我有興趣想知你覺得邊間係神校?

好似係spk。
不過我地對事對人不對學校架

gromityaya 發表於 17-5-9 20:32
其實呢,我好想問好耐,邊到有SC同KV嘅數據睇呢?official website都無講

係囉,我都想知,某人手握SC升學數據。唔通係SC管理層,或者係教育局高官。

DengCK 發表於 17-5-9 22:30
係囉,我都想知,某人手握SC升學數據。唔通係SC管理層,或者係教育局高官。
...

這(emoji)有jm列過出來,自己找找吧!

Forgetmenot999 發表於 17-5-9 22:55
這(emoji)有jm列過出來,自己找找吧!
哦!原來係有jm list出來!我見你講到似層層咁.........
所以又一次証明網絡世界,認真便輸了

gromityaya 發表於 17-5-9 23:12
哦!原來係有jm list出來!我見你講到似層層咁.........
所以又一次証明網絡世界,認真便 ...

「就係得20個人去考有13個有offers」-

我想你是説這個吧! 的確,認真便輸了

我小朋友由某九龍塘幼稚園插班入LH, 同班家長大多數,差不多全部target英小,直私小。當初插班入LH主因為近屋企及同事有小朋友讀LH讚不絕口,但詳細優点當時其實不太清楚。但當小朋友入學後,真的喜出望外,LH培養小朋友要自理,要有自信,以為得4歲嘅小朋友唔合做到對住百人演講,用英文講故事等,原來佢哋係得嘅。另外學校亦被邀請參觀神級名小,唔使網上同人争,呢d都係我真心欣賞,幫左我地家長好多。

宣幼得一半入宣小,咁有冇了解入唔到嗰啲讀乜嘢學校?
普遍來講學之園嘅競爭力應該會好啲,除非一定要讀宣小,讀唔到就去大抽奬囉
‹ 上一主題|下一主題