用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無製作升中portfolio apps 介紹?
go

有無製作升中portfolio apps 介紹?

要準備製作升中,有冇apps 推介?thx

王家爸爸  當年只用Microsoft Word。  發表於 17-5-8 16:12

tunghei 發表於 17-5-7 23:04
要準備製作升中,有冇apps 推介?thx
如果真係想用排版軟件,其實你既Microsoft Office可能有跟一個叫Publisher既軟件,可能一試。

王家爸爸 發表於 17-5-8 16:16
如果真係想用排版軟件,其實你既Microsoft Office可能有跟一個叫Publisher既軟件,可能一試。 ...

Thx

排版軟件用indesign。係電腦program唔係手機apps,勁貴的。其它你明白的。
但係中學係咪收架,因住白做。

醒目開學勳章 王國長老

我用 excel 做算數, 份野整到幾靚都好, 主菜係成績表同其他獎項證書.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

其實EXCEL得啦,HEHE
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

不要浪費金錢,我用 word 砌 portfolio , 我囡有 in 直資和自行津校,冇一間會睇portfolio

claudiayumt  agree   發表於 17-5-16 17:09
2jkidsfather  Correct!   發表於 17-5-11 11:11

miriam 發表於 17-5-9 09:22
我用 excel 做算數, 份野整到幾靚都好, 主菜係成績表同其他獎項證書.

我都係咁話! 考dss同自行時完全無幫女整portfolio, 淨係submit學校要求o既文件, 只in左兩間dss都一樣收阿女~

叩門階段成績 + 叩門試先係重點, 整份簡潔企理o既portfolio就足夠了