用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 泳天泳隊預備班
go

泳天泳隊預備班 [複製鏈接]

我仔今年5歲,剛轉左泳天游一個月,教練剛俾左張form問我地join唔join泳隊預備班,請問有無小朋友游緊?通常幾大先join? 因為我見一星期都要游兩日,小朋友好鐘意游水但都怕佢攰,另外今年佢考小一,唔知轉左泳隊預備班會唔會有cert?
   0    0    0    0

mini629 發表於 17-5-6 00:49
我仔今年5歲,剛轉左泳天游一個月,教練剛俾左張form問我地join唔join泳隊預備班,請問有無小朋友游緊?通常 ...

泳隊預備班,5歲都ok嘞。開始要游個半鐘,小朋友唔慣就預左。到暑假就好D。如果想keep住,上小學游得快,可參分齡赛、學界。唔想為比賽,游水都係好的課外活動。

利申:我3個仔女一直游泳天。大女中一游學界D1。

我仔今年5歲,剛轉左泳天游一個月,教練剛俾左張form問我地join唔join泳隊預備班,請問有無小朋友游緊?通常 ...

cert事小,計時快、有參加比賽仲好D(如有需要)。可能你仔的小學有同泳天合作,可上網睇下。

請問入泳天泳隊前,你的小朋友是否最初都在泳天學游水?如是,甚麼班?游到多少米或多少式才可被教練推薦入泳隊?thx yr sharing
‹ 上一主題|下一主題