用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 攪student visa 使吾使比錢agent 幫手??
go

攪student visa 使吾使比錢agent 幫手??

兒子下年想往英國讀碩士, 攪student visa 使吾使比錢agent 幫手, (因自己吾係太熟, 好似好難, 怕寫漏野延誤時間)??同埋需時幾耐??

回覆樓主:

好奇一問,上次攪大學visa是否經agent,免費?如是可去番agent做可

brother4 發表於 17-5-3 11:57
好奇一問,上次攪大學visa是否經agent,免費?如是可去番agent做可

上次大學也AGENT 攪(大學也是他一手全包), 是免費, 但今次大學自己搵, 無幫襯, 我想可能要收錢 又想慳番D錢, 又怕自己攪吾惦

siumiu2010 發表於 17-5-3 11:28
兒子下年想往英國讀碩士, 攪student visa 使吾使比錢agent 幫手, (因自己吾係太熟, 好似好難, 怕寫漏野延誤 ...
讀master,,叫個仔自己攪。好多人讀undergraduate都係自己攪。

cow 發表於 17-5-4 21:42
讀master,,叫個仔自己攪。好多人讀undergraduate都係自己攪。

Exactly! 我都想講讀到master 真係應該自己搞喇,我個仔下年入大學,我已經同佢講咗到時佢要自己搞。

讀 Master 啦,可以自己搞。我個屋友讀 Year 2,96年出世,Student Visa 同去歐洲玩嘅 Visa 都係自己搞。人總要試煉自己嘅獨立能,初頭一定撞下版,但係慢慢就學識。

上網做定資料蒐集,以防甩轆,有咩漏左,就想辦法自己補鑊,下次就學精。香港咁多人去英國讀書,總有一兩個網站有講點申請 Visa。

回覆 1998Ruby1998 的帖子

非常贊同。應該放手給他們自己搞了。