用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 九龍站附近暑期畫班有否推介? Thx
go

九龍站附近暑期畫班有否推介? Thx

我見到港景匯同奧海城都有青苗琴行, 海桃灣有 Rainbow Creative Arts.  一早應承左俾阿女 (6歲) summer上畫班, 另外仲有細仔3歲 (唔一定要上, 有啱就同家姐一齊上堂).  由於由菲傭姐姐負責帶, 所以交通/ 接送要盡量簡單方便.  

請問有無人有experience 可以 share 或者其他suggestion?  Thx

我女女三歲開始就學畫畫了,之前跟過幾個老師,青苗琴行都試過。但我發現大部分畫班都一筆一筆教小朋友畫公仔。但係長時間咁樣令到距無曬興趣,慢慢地唔多鍾意畫畫了。 之後我幫距轉左個老師,用國語教畫畫,而且每堂都會講解好多唔同既history 再俾距地開始畫,我個女好鍾意,一直學到宜家。岩開頭好好笑,雞同鴨講咁,不過慢慢就適應了。

babygirl_hu 發表於 17-5-26 12:55
我女女三歲開始就學畫畫了,之前跟過幾個老師,青苗琴行都試過。但我發現大部分畫班都一筆一筆教小朋友畫公 ...

正喎!又學畫畫, 又學普通話, 仲學埋歷史!  真係一次過滿足3個願望啦!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:我女女三歲開始就學畫畫了,之前跟過幾個老

回覆樓主

babygirl_hu 發表於 17-5-26 12:55
我女女三歲開始就學畫畫了,之前跟過幾個老師,青苗琴行都試過。但我發現大部分畫班都一筆一筆教小朋友畫公 ...

有興趣!請問幾人一班,咩價錢?係邊學?