用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 考IELTS 參考書和 past paper
樓主: funfun
go

考IELTS 參考書和 past paper   [複製鏈接]

回覆 hksarhksar 的帖子

唔經佢報名都可以FREE TRIAL?

醒目開學勳章

Rattie 發表於 17-6-2 14:26
啊...可能就係呢個原因所以我朋友女揀咗 idp,我哋的確係好遲吓至去報考的。
...

(emoji)講緊我嗎?

當年報idp是我又蠢又傻,以為經idp報名有free paper做,點知原來是無既

還有兩樣野
1. 拿成績要親身去拿,如要上網check,印象人要再遲d先知
2. 我女申請外國大學,要拿成績,攪左好耐都放不到成績比大學,我不知當中我女有無做錯野,但佢打埋長途電話比大學,大學就話是無收到成績,而idp果邊又解釋話是大學無入去check,邊個岩邊個錯我都不知啦,但到放榜果日都無成績比到外國大學

我女最後結論是,如果再考,會經bc報名

hksarhksar    發表於 17-7-7 07:21

I help my son registered, not yet started the course. He has not yet regeristed ilets examin

funfun 發表於 17-4-26 17:31
IELTS past paper 可以去邊度借或者買到? 有冇邊本天書呀? 唔該

我仔考左我先知,佢原全無買練習,佢話佢完全冇溫過,亦係第一次考,overall有8分,我估可能網上都有練習,亦係考平時嘅英文.....佢writing作到有啲偏題,Speaking 佢話唔知衰啲mud,呢兩個佢攞7.5....所以拉低左D分,不過其實7.5至8.5分別不大

CrabPincers 發表於 17-7-6 12:14
(emoji)講緊我嗎?

當年報idp是我又蠢又傻,以為經idp報名有free paper做,點知原來是無既

我孩子經BC考,上綱已查到成績,正本成績同日掛号信寄出。之前去過聽lDP介紹ielts 免費講座,講下考什麼; 另一間叫 kaplan, 安排免費試考(不包括oral), 出成績後会 call 你会否上堂,不知現在仲有無

kaplan web site has no information on free ilets test

hksarhksar 發表於 17-7-8 12:32
kaplan web site has no information on free ilets test

咁我之前賺咗

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

Thank you all for the information and comments.
‹ 上一主題|下一主題