用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望VS民生
樓主: MoominKelly
go

德望VS民生   [複製鏈接]

bamabi 發表於 17-4-26 20:15
正路我揀good hope, 女仔感覺貴氣d(個人感覺咋)
不過升中good hope 50%,  民生約70%;  good hope女校,民 ...

多謝,佢當日狀態好D(emoji)

Wengie 發表於 17-4-30 20:00
囡囡好叻,可否分享育兒心得?

沒有特別上興趣班,只係平時同佢傾多D計同玩遊戲

正路就揀good hope

MoominKelly 發表於 17-5-2 11:06
多謝,佢當日狀態好D(emoji)

請問幾多月要報名?幾時會面試?是不是報名的人都可面試?

幾時deadline 要決定

如果係我我會揀德望, 女校嘛.

I am suprised that so many of you will choose GH.  To me, GH does not have obvious adv over MSC.

I do not comment on other aspects as I do not have first hand knowledge, but academically, MSC is slightly better (for the four core subjects, GH does better in Eng, but MSC is better in Chi, LS and Maths).  DSE results have been published in their websites.  

For the top few students, MSC students also achieve better results in DSE.

ericjil 發表於 17-10-18 12:24
I am suprised that so many of you will choose GH.  To me, GH does not have obvious adv over MSC.

I  ...
Yes. I agree with you. MSC is far better.

Soming 發表於 17-10-18 14:42
Yes. I agree with you. MSC is far better.
其實我唔肯定民好還是德望好,但係我奇怪點解咁多人覺得德望好過民生,尤其是睇客觀嘅成績,唔覺德望好過民生。

ericjil 發表於 17-10-18 16:24
其實我唔肯定民好還是德望好,但係我奇怪點解咁多人覺得德望好過民生,尤其是睇客觀嘅成績,唔覺德望好過民 ...

民生dse成績平均過德望,升小條龍又多過gh, 升中九龍城網又鸁黄大仙網。民中仲要津校,慳返一筆,民生其實唔輸蝕。

amoyresident 發表於 17-10-19 01:36
民生dse成績平均過德望,升小條龍又多過gh, 升中九龍城網又鸁黄大仙網。民中仲要津校,慳返一筆,民生其實 ...

認同,但大部分家長會睇名氣,加上德望在學界體育/音樂成績也Top

ericjil 發表於 17-10-18 16:24
其實我唔肯定民好還是德望好,但係我奇怪點解咁多人覺得德望好過民生,尤其是睇客觀嘅成績,唔覺德望好過民 ...
但實在只有聽過民生轉德望, 沒有聽過德望轉民生的.... 事實上2間作風一樣

hyao 發表於 17-10-19 11:36
認同,但大部分家長會睇名氣,加上德望在體育/音樂成績也Top

小小題外話,民生其實出过不少音樂人:林志美,彭羚,陳秋霞,張崇基,張崇德,羅力威,劉愷威,葉詠詩,葉羡詩.....

ericjil 發表於 17-10-19 13:01
小小題外話,民生其實出过不少音樂人:林志美,彭羚,陳秋霞,張崇基,張崇德,羅力威,劉愷威,葉詠詩, ...

人才輩出

tobebee 發表於 17-10-19 12:57
但實在只有聽過民生轉德望, 沒有聽過德望轉民生的.... 事實上2間作風一樣

咁都啱嘅,我又真係未聽過有人由徳望轉去讀民生,可能德望啲音樂同體育好啲,不過,我覺得大部分香港家長都係成績行先。

我認為女校同男女校係兩間學校最大嘅分別。

It is quite surprising as most would choose GH.
But in fact MSC has better DSE result.

MSCPS gives all quota to students of msck this year
>70% of students of  mscps can go to msc

GH: choose best of best⋯

nhi 發表於 17-10-19 15:39
It is quite surprising as most would choose GH.
But in fact MSC has better DSE result.
How many students remain in P6?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-10-19 16:54
How many students remain in P6?

It is not mention in GH web page.

MegaKnight 發表於 17-10-19 22:12
It is not mention in GH web page.

I am sorry I had made you confused.

I am asking how many students remained in P6 of MSPS.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

tobebee 發表於 17-10-19 12:57

of course GH better
‹ 上一主題|下一主題