用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教小一面試porfolio
樓主: pinkycheong
go

請教小一面試porfolio [複製鏈接]

pinkycheong 發表於 17-4-20 15:50
請教有無媽媽整過小一面試porfolio? 有咩要注意呢,一般排幾多版?放幾多張證書咖?謝謝分享。 ...

類似見工CV,要清晰,一眼就明。最好多圖少字,要一眼見留下印象,或者準確D 講,係你想留下既印象。所以揀相亦係一個課題。

回覆 pinkycheong 的帖子

請參考 https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3339266

謝謝你們的意見哦,那請問做過porfolio的媽媽,是自己設計還是出去俾錢搵人做?有無介紹?

回覆 Castella 的帖子

謝謝,不過條link入唔到哦

Castella  The link works now.  Should address most of your questions.  發表於 17-4-28 18:00

pinkycheong 發表於 17-4-28 10:08
謝謝你們的意見哦,那請問做過porfolio的媽媽,是自己設計還是出去俾錢搵人做?有無介紹?
...

自己做啦。根本唔駛咩設計,D 料主要又係自己俾。

...
除非你真係對電腦“零”認識, 又搵唔到人幫手整。否則絕對唔好浪費呢啲錢。留嚟買多兩本書俾小朋友睇,相信仲大幫助。

請教大家,點先知道學校要求?打去問?網首公怖?我一頭霧水

睇網址,參加學校開放日,自己去學校了解...

...
只要你識用Microsoft Word, 已經可以做portfolio. 我的兩個小孩也是如此製作簡單portfolio, 兩個都可以考入心儀的小學。其實,真的不用比$其他人賺。
‹ 上一主題|下一主題