用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會小一簡介會門票
go

港大同學會小一簡介會門票

本人一時大意錯過了上網登記時間。如閣下有多一張或未能出席簡介會, 請讓給本人, 感激萬分。

回覆樓主:

我都係錯過左,佢上年無咁早,一入佢綱頁已經過晒, 慶幸未過報名時間

一條龍, 吾使煩升中, 中學又出2個狀元, 好多人想入讀

那日早上9時入網頁登記太繁忙入不到, 感覺似搶iphone, 奇實都係抽位的

有飛多請pm,感激

請問在那裡可搵番個登記編號呀?

回覆樓主:

有飛多請P M

好似一人先得一張飛

醒目開學勳章 王國長老

今年適逢15週年, 如果真係抽唔中小一簡介會門票, 亦可試下登記講談會同體驗課, 以唔同型式/角度去認識學校
http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/15th-anniversary.html

再唔係, 開放日係唔駛登記的, 去足兩日都得, 有表演有遊戲, 玩完仲有小禮物(我估咋)小朋友玩得開心之餘, 都可以感受下學校氣氛, 同家長傾下, 同學生傾下, 都會有唔同得著

每一間學校都有自己賣點, 佢揀出黎俾人睇嘅, 就係佢最睇重嘅, 學校重點係咪自己重點呢?
除左精挑細選俾家長睇嘅, 咁其他呢? 除左正式簡介會, 可留意下師生互相, 學生普遍水準(大把俾你即時訪問), 家長對學校意見, 呢D都係簡介會睇唔到嘅, 與其睇宣傳片, 睇真人都唔錯丫, 可能得著仲多呀

登記左但抽唔中,有人去唔到既話,可以比我嗎,先謝!

我都抽唔到, 如果有家長唔要煩請PM我, 萬分感謝

我唔記得個登記編號
係咪要打去問?

另外,簡介會既飛真係transferrable?

醒目開學勳章 王國長老

LinusYip 發表於 17-4-24 11:48
我唔記得個登記編號
係咪要打去問?

問題1,學校網頁寫左不設查詢申請號碼
問題2,舊年我抽中左(唔好鬧呀我聽講話條link唔得我8卦試機咋)。係要用返email,聯絡電話等資料入場。如果抽到又唔去又唔介意share個人資料,到時去登記處講返資料就得。

Charlotte_mom 發表於 17-4-24 12:03
問題1,學校網頁寫左不設查詢申請號碼
問題2,舊年我抽中左(唔好鬧呀我聽講話條link唔得我8卦試機咋)。 ...

有冇得好似真道咁即場排walkin呀?

抽唔中

有飛多請P M, thanks!

如果有飛多,請pm,謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

fatchoibaby 發表於 17-4-24 13:59
有冇得好似真道咁即場排walkin呀?

抽唔中

可以即管試下,始終好難保証抽到嘅都會出席。不過有open day應該人山人海

回覆 fatchoibaby 的帖子

我去年抽唔中的, 最後walk in 課室睇直播!

其實冇得聽我都想八下簡介會講乜...