用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2017~2018 TTCA 基督教祟真中學 ~~~ 中學交流區 ...
go

2017~2018 TTCA 基督教祟真中學 ~~~ 中學交流區  

報到

回覆 Mayyuen18 的帖子

5月6日有校長講座

Application to Principal Talk 6thMay

http://www.ttca.edu.hk:5000/schooltour2017.aspx

Mayyuen18 發表於 17-4-12 15:12
報到
雖然做唔到同學, 入來支持您啊.

祝願您小朋友係基崇6年中學生涯得著豐盛人生!

回覆 小時了了 的帖子

[p=20, null, left]I feel really good every time receiving your message.                                                                               Thank you for your wishing and blessing.

報到 咁快手

雖然我唔係中一家長, 但希望可以來八下

TTCA有個apps... 開學後學校會通知家長裝, 裝左可以睇晒所有通告和學生返學時間

twhkleung    發表於 17-4-14 02:16

回覆 hugub 的帖子

Thank you so much!好有用

hugub 發表於 17-4-13 11:42
, 可否講多D學校Dse成績係點?及課堂同學仔上堂是否好hea?

報到,我仔仔都係今年9月TTCA中一,大家好

回覆 Mayyuen18 的帖子

來年我個女都會考TTCA, 希望有幸會做你地學妹

報到

報到!

5月6日嘅校長講座, 大家會唔會去?

naritakudo 發表於 17-4-18 12:35
, 可否講多D學校Dse成績係點?及課堂同學仔上堂是否好hea?
3322 - TTCA 56.3% , 全港係42.2%
因為我見唔到上堂情況所以答唔到hea唔hea.... 我囝今年 F.5但佢果班係要讀M2所以冇人hea讀....  佢而家自己温緊初中d野..當時人話由初中開始温,1.5年會温好哂F.1-F6既野

F.1 - F.3  下學期所讀科目, 可供參考

唔該哂,噤會否好辛苦

上學期科目

naritakudo 發表於 17-4-24 14:17

唔該哂,噤會否好辛苦
F.1 上學期 ... 中,英,數,LS, Chem, 中史, 音樂, VA
下學期 ... 中,英,數,LS, Bio, IT, Geog

F.2
上學期 ... 中,英,數,LS, IT, History, phy
下學期 ... 中,英,數,LS, Chem, 中史, 家政, IT, 音樂

F.3
上學期 ... 中,英,數,LS, Bio, BAFS, 家政, IT, Geog
下學期 ... 中,英,數,LS, Econ, History, Phy, VA

唔辛苦...相對其他中學毎學期讀成1X科 (中,英,數, LS, Science, history, geog, econ, 中史, 音學, VA, 家政) 輕鬆得多