用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問邊度報遊學團好
樓主: 卓昕
go

[其他] 請問邊度報遊學團好   [複製鏈接]

小時了了 發表於 18-9-4 14:37
db7mu23, 我搵到你仔仔嘅日本暑假資料. http://en.kaij.jp/course/summer/activities.html ; 我見13 - 18  ...

見到這個帖真好,好多分享,我也打算讓囡囡明年暑假到日本遊學,密切留意db7mu23仔仔的分享

elysemama 發表於 18-9-7 23:42
見到這個帖真好,好多分享,我也打算讓囡囡明年暑假到日本遊學,密切留意db7mu23仔仔的分享
...

6/8 lesson 1:

課程:主要教日常基本句子,全程日文,小小英文。

學生:4個台灣人,1個加拿大 gay 佬,4個 European ,1 American

你點知gay 佬 !

佢搽指甲油 !

小時了了    發表於 18-10-4 19:05

...

課堂2:

今日教左D grammar
換左老師
聽得明D
之後去左 Tokyo 玩 !

...

在日本上了一段日子暑期班,仔說 :

我覺得日文易學難精,認字唔難,但係文法一轉五段,一段,已經有D困難。如果多看日劇,會學得快 !

db7mu23, 我搵到你仔仔嘅日本暑假資料. http://en.kaij.jp/course/summer/activities.html ; 我見13 - 18  ...

剛剛Whatsapp 阿仔以下問題,他現在學校上課或打藍球,希望他回覆 !

1. 想問吓你上個月 8 月去日本學日文, 覺得好嗎?

2. 你是否參加13 - 18 歲 KAI Summer Teen Program?

3. 當地職員係咪係機場接機, 走時亦送到機場?

4. 費用好似包埋住宿 + 早餐 + 晚餐... (唔包午餐),對嗎?

5. 想問你午餐去邊度食?

小時了了    發表於 18-10-5 09:12

想問吓你仔仔上個月 8 月去, 覺得好嗎?

好 ! OK
教得唔錯
但教嘅嘢
比較Fundamental !

小時了了    發表於 18-10-7 09:08

2. 你是否參加13 - 18 歲 KAI Summer Teen Program?

阿仔係讀 :

Level 1 of the Grammar and Conversation Course - Summer Course 3 weeks {60 hours) at Kai Japanese Language School

小時了了    發表於 18-10-7 09:08

3. 當地職員係咪係機場接機, 走時亦送到機場 ?

阿仔話沒有此服務。

仲有阿仔是7月6日,已經到達日本,9月3日才離開日本,與課程日期,相差太遠,他是自己攪掂 !

回覆 angie_ma 的帖子

你好, 想要遊學團資料, 謝謝
:-)  :-P

db7mu23 發表於 18-10-4 17:47
在日本上了一段日子暑期班,仔說 :

我覺得日文易學難精,認字唔難,但係文法一轉五段,一段,已經有D困難 ...

Thanks db7mu23!  我女女已在香港學了3年日文(雖然只是一星期一堂)想佢利用暑假去日本遊學,增加會話的機會,可能考慮13-17嗰個teen programme.

請問可否PM遊學團資料, THANKS!

Could mind pm me also? Thx!
Bernice

DindinChoi 發表於 18-3-5 00:26
唸住7月頭幫阿女報兩星期 佢13歳 吾肯去 迫佢又得吾得?
阿哥可以同佢一齊讀兩星期才一起回港
阿哥舊年Y9  ...

可以比D資料我嗎?
my son BIRTH DATE :14/02

回覆 llc001 的帖子

學校名叫Sherborne International 經英x代辨

回覆 Jolieltd 的帖子

pmed 你了

請問遊學團詳情可唔可以告訴我。謝謝。

其實各位家長參加遊學團用意是什麼呢..? 如果是當去一吓旅行又可以學其他語言,如有閒錢咁就冇乜所謂.
但係如想計劃到外地升學先体驗一吓,我奉勸一句,尤其是大學真係唔好浪費金錢, 不如用幾萬蚊一家人開開心心去歐遊好過.

https://www.imperial.ac.uk/be-inspired/global-summer-school/
God save our gracious Queen, Long live our noble Queen, God save the Queen.

回覆 YongXin 的帖子

請問你係咪自己執定經AGENT?

醒目開學勳章

Ling0103 發表於 19-1-29 11:41
回覆 YongXin 的帖子

請問你係咪自己執定經AGENT?

Apply online

No need agent
‹ 上一主題|下一主題