用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 林大輝 F.1新生家長
go

林大輝 F.1新生家長 [複製鏈接]

林大輝 F.1新生家長

有無林大輝F.1家長呢!你報左甚麼sports呀!我個女wait緊羽毛球呀!full左啦!     

Re: 林大輝 F.1新生家長

e.今年呢到無媽咪d小朋友入去呀
:-o :-D :-o

請問林大輝係唔係直資中學,要幾錢學費,校風如何?因小女成績只可入band2中學,想同佢搵定直資中學,驚大攪珠唔知派到乜學校.請賜教!
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

佢係直資學校,學費中一係$1100.
但好似收夠生,放榜後唔知仲有無位,
:-o :-D :-o

林大輝係直資中學,今年有5xx幾人報名,2nd面試18x人,取錄13x人,學費P.1$1000.叩門位會有,不過唔會多,要求仲會高d,所以想考就要快/早d ,或早早地依

會有人改變主意讀其它學校或留學,所以會有少少位,相信不會太多,Band2 可以試

chuchu-fighting,

Thanks!

yammyma
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

林大輝coming Sat.叩門面試,唔知有幾多個位,好彩自己一早做左一個明智的選擇,如果唔係就更加慘過佢地!!!

今年waiting多人到痴哂線    派到band3的band1同學有d仲未有消息!往年一行入去就即收,今年就無哂聲氣!!!!

chuchu-fighting:

你係唔係報定林大輝做後備,派位結果如何?

我個小朋友第一日返暑期班,佢覺得好開心,睇

我姪兒中三考入中四, 考時校長又話一定可以讀英文班, 點知現在又話中中的學生要讀返中文班, 個校長真係騙子一名.
可憐我姪仔本來讀中中, 在班上考第三,可以入中4 理科班, 讀佢間學校都係想讀英文je , 唔係轉黎做咩呀? 間學校又無會考成績.....總之有d 感覺校長是騙子law...
‹ 上一主題|下一主題