用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 諗緊報pn報幾多間好(2018pn)
go

諗緊報pn報幾多間好(2018pn) [複製鏈接]

我本身諗住6間,點知睇下睇下,差不多報九間,雖然唔會in哂,因為實撞期,但又好似好多
   1    0    0    0

大B相對可以in少d,細B就in多幾間穩陣d。我覺得報定多幾間無問題(當然唔係報20間咁多啦),因為可能到時會撞期或BB生病出席唔到,又有d學校可能去in完先發現唔鍾意個環境或教職員態度。

經驗之談....
1 . 亞B 月份...?!
2 . 有無返開 PLAYGROUP...?!
3 . 地區...?! 同要搵名校嗎...?!

我諗報3-4間心儀+2間易入backup就夠啦。申請太多好花精神時間,小朋友in得多都會攰

chriskaan 發表於 17-3-24 14:27
經驗之談....
1 . 亞B 月份...?!
2 . 有無返開 PLAYGROUP...?!

5月b

準備暑假先playgp, 現在都有出去playroom同其他bb玩

想報名幼

PonyoBB 發表於 17-3-24 14:23
大B相對可以in少d,細B就in多幾間穩陣d。我覺得報定多幾間無問題(當然唔係報20間咁多啦),因為可能到時會 ...

贊成 我果時都報左10間有多 最後有兩三間無去
有時除左撞左都好睇心情 所以如果係中細b 建議報多幾間

N班我大b in2間,有學之園offer

回覆 jacobkit 的帖子

如果你要報名幼 , 你最好睇下你想入果間幼稚園有無 PG 返 , 例如......

維多利亞 (ARTPLUS)
學之園 (Little Habs)
九龍真光 (HKIT國際幼兒發展中心)

因為就算小朋友的面試表現時做得麻麻 , 有部份幼稚園都會睇埋 PG時的表現而加返分 , 由其係"維多利亞" 呀~~

就算無唔係以上果幾間 , 都要返下 PG , 好似我個仔咁 , 返同一間 PG , 唔同的男女外籍老師都會有唔同的反應 , 而且 , 我見其他少少出名的幼稚園 , d老師都會問你小朋友有無返開 PG , 所以 , 除非你個小朋友特別叻 , 同當日表現的好好 , 如果唔係 , 報定10間8間應該都無錯啦~~

‹ 上一主題|下一主題