用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生有何興趣班?
go

民生有何興趣班? [複製鏈接]

小女今年9月將會入讀K1上午班,小女鐘意唱歌,有意幫佢報讀唱歌班,不知民生有冇類似興趣小組?如有就會直接參加民生,請教大家(emoji)
   1    0    0    0

K1 有 普通話朗誦, 英文, 畫畫, 粵語朗誦, 芭蕾舞, 跆拳, 田徑, 劍擊, 音樂 9種星期六早連上3堂各1小時 (參加必須要報3項)

參加必須要報3項,連上3堂各1小時 咪好似番多日學甘囉?

dannynch 發表於 17-3-16 10:43
K1 有 普通話朗誦, 英文, 畫畫, 粵語朗誦, 芭蕾舞, 跆拳, 田徑, 劍擊, 音樂 9種星期六早連上3堂各1小時 (參 ...

一定要三堂?系唔系為左就校車接送? 甘如果我唔參加系唔系都冇所謂啊,想根據小朋友自己興趣去報讀,唔想一開始就強逼佢一定要讀三科呢(emoji)。。。

woodyniu 發表於 17-3-17 21:41
一定要三堂?系唔系為左就校車接送? 甘如果我唔參加系唔系都冇所謂啊,想根據小朋友自己興趣去報讀,唔想一 ...

因為要着學校運動服,所以似返學。在没有校車,又連上3堂,價錢約每小時$167,同自己揾差不多。依然有很多人報,接送時人山人海,我想可能是一站式管理,報完之後,唔駛再安排其他興趣班。

K2/3增加了 珠心算,中文,phonics,大/小提琴及口才訓練等。
‹ 上一主題|下一主題