用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 終於決定考呢兩間,BISHOP'S Stortford 同Ipswich ...
go

終於決定考呢兩間,BISHOP'S Stortford 同Ipswich [複製鏈接]

阿囡同我地都決定考呢兩間學校啦!有冇家長既小朋友讀緊呢兩間學校呢?我囡囡打算下年讀year7,有冇家長或同學仔可以講下會考d乜?或者講下兩間學校既校園生活聽下!
   1    0    0    0

回覆 blue_label 的帖子

ipswich 好小boarder, y7不太適合吧

tung_yan0623 發表於 17-3-9 12:21

ipswich 好小boarder, y7不太適合吧
呢樣係我少少擔心既野,但佢既學費平,而成績唔錯,所以才考慮!要成績好,又要學費相宜,真係選擇唔多!

醒目開學勳章

blue_label 發表於 17-3-9 12:40
呢樣係我少少擔心既野,但佢既學費平,而成績唔錯,所以才考慮!要成績好,又要學費相宜,真係選擇唔多! ...

如果Y7開始讀, 要考慮的不只是成續, 應該是搵full boarding的學校更適合,多些群體活動, 關顧做得好的學校比成績好更重要

3b 發表於 17-3-9 13:43
如果Y7開始讀, 要考慮的不只是成續, 應該是搵full boarding的學校更適合,多些群體活動, 關顧做得好的 ...

認同呀!

冇錯,學費係比其他平小小,但相比佢比唔到完善嘅boarding life你,且佢d boarder多數係華人。 成績唔錯係因為佢真係好多華人,華人好叻考試架。

禁 Cheltenham College又如何?我見佢個ISI report幾好,而且我見對宿生既紀律都幾嚴緊!
‹ 上一主題|下一主題