用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Does anyone had joined NTK drilling course for IGCSE
go

Does anyone had joined NTK drilling course for IGCSE [複製鏈接]

does it worth and is it good cause it is very expensive, I am looking for their English
   3    0    0    0

waterkittle 發表於 17-3-8 19:03
does it worth and is it good cause it is very expensive, I am looking for their English

學費好似好貴,都想知道有冇用家可分享?
小女經常要求出外補數,但一般價錢貴,時間選擇唔多,地點又唔相近,所以多次拒絕她的要求,只是提點她上堂要留心,回家做工課要認真做,但她總是和數學欠缺點緣份,互相溝通唔到似的,我本老早將以前所學的數學一早教回給老師,偏偏有時她不懂做的時候,我反覆看多幾偏例題,又可教她,只是我始終只是猛車邊教到她,並不專業,亦常常因爲工作關係,根本沒時間,而加佢離考試時間越接近,我越擔心,有冇家長可分享心得?

cpmummy 發表於 17-3-28 22:36
學費好似好貴,都想知道有冇用家可分享?
小女經常要求出外補數,但一般價錢貴,時間選擇唔多,地點又唔相 ...

買cgp的書,多illustration.之前也去搵熟人補,但數要多做才可。老公出手一星期兩晚教佢,今次mock ok.

lui 發表於 17-3-29 00:59
買cgp的書,多illustration.之前也去搵熟人補,但數要多做才可。老公出手一星期兩晚教佢,今次mock ok.

唔該曬,睇左CGP的書,好似幾好,內容簡潔,色彩鮮明,可惜只找到Exdexcel的書,沒有for CIE的書,因為係考IGCSE International Maths CIE 0607, 又要再搵…

回覆 cpmummy 的帖子

我大女響NTK補開英文,成績真係好左,佢今個easter 都報左NTK 既drilling course,之前暑假都報過,佢上完之後真係信心大左好多,之前考mock既時候成績都唔錯。係就真係貴,但我覺得物有所值

20000508 發表於 17-4-5 07:56

我大女響NTK補開英文,成績真係好左,佢今個easter 都報左NTK 既drilling course,之 ...

唔該晒,佢地係米自己做notes,然後教課程重點?其實我成日唔明這些重點應付公開試的補習點可以短時間內提升成積?明明學校一星期幾堂的課程,補習只上一星期一次

佢地係有自己既一套notes,然後老師係會教重點,同埋會教你答題目既技巧。例如點樣先會答中所有points。佢地d老師都會搵好多之前既題目比佢地做,做得多就自然成績好。加上佢地自己信心又大左,成績咪會好d囉。學校入面一班太多人啦,老師都顧唔到所有學生既需要
‹ 上一主題|下一主題