用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 N班一問
go

N班一問 [複製鏈接]

我係在職媽媽~ BB 15個月 家住將軍澳站
近日發現公公好似湊我BB有點吃力
我唯有提早幫佢搵N班 返半日都可以減輕一下公公負擔
奈何我只能搵屋企附近方便屋企人湊返學放學
可惜很多幼兒園一聽到是細B 反應回來都不太好
請問我重有咩方法可以做 ??

0    0    0    0

其實依家搵(做細B)係太遲, 好多都IN晒收晒生...真係要逐間打逐間問~

有些學校可能係唔係屋企附近, 但會有校車, 接送唔係問題, 但睇下你想唔想個小朋友遠返學...

你可以睇下其他POST, 都有D有講邊度仲收緊生..

楊老西 發表於 17-3-7 11:54
我係在職媽媽~ BB 15個月 家住將軍澳站
近日發現公公好似湊我BB有點吃力
我唯有提早幫佢搵N班 返半日都可以 ...

加油,我仔雖然係大仔都係5月先in到有學校收,佢的同學仔細b都係5月in的,呢d係後備位,通常5月會有一點點

回覆 楊老西 的帖子

我大仔當年亦系去到三月我才急着同他報n班,富康Deborah仲安排interview,最後有上午offer. 如果你唔介意下午班,细B都唔難有offer

我都系TKO人,而家第三名都等緊附近學校的N 班offers, 我亦系missed the first rounds, 十二月才apply

‹ 上一主題|下一主題