用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 多愛心老師的學校
樓主: nobletree
go

多愛心老師的學校 [複製鏈接]

版主

mymiracle 發表於 17-3-17 12:15
有愛心都唔等如鬆嘅,以紀律....都執得緊嘅,只係老師們唔會似其他學校咁著重成績,佢地希望每個學生都係明 ...
so far.....轉左教學模式後,程度上較之前深,只不過轉左教學模式後未有升中結果,黎緊今年6年級嘅應該係,加上CMS曾因收生不足差點要殺校,而轉左教學模式,唔係好多街坊喜歡

有愛心都唔等如鬆嘅,以紀律....都執得緊嘅,只係老師們唔會似其他學校咁著重成績,佢地希望每個學生都係明 ...

好認同,有愛心吾等如鬆,hea教,谷都有其方法,某幼稚園就係最佳例子,出名谷,紀律嚴,但小朋友学到野同時又好開心,老師應記一功

GT的確有很多有愛心的老師,而且老師說話非常正面,(當然我唔排除有部份老師對住啲比較活潑或百厭的小朋友係會提出懲罰),就算成績未如理想的同學,學校會利用才華班時間請同學參加「努力小組」,又有飛躍進步奬!特別欣賞副校長,每一件事都係朝向正面,認為小朋友需要鼓勵和讚賞,特別鼓勵他們發現周圍事物的美!做一個正能量的小朋友。

回覆樓主:

真道,播道,優才,這3間感覺都有愛心教學,喜歡播道全英環境,學费平,真道和優才成績好,不知道這樣說对不对?還有甚麼特点可分享?

Jane1983 發表於 17-3-9 10:00
回覆 AgapePa 的帖子

好人好事!小朋友你嫌棄佢,佢係一pat嘢、係負累。你愛佢、比機會佢,佢係無盡可能。 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 nobletree 的帖子

呢三間算
‹ 上一主題|下一主題