用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 最近bk有個hit post 勁踩學校
go

最近bk有個hit post 勁踩學校 [複製鏈接]

講到個校長變態咁,我是新生,真實情況係唔係咁?
   1    0    0    0

邊到呀?我搵唔到,可否SEND條LINK睇下唔該

回覆樓主:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19413585

希望個平台唔好變成人身攻擊的地方,1000個學生?2000個家長?咁高支持度?希望教育精神唔好比人分化同撕裂!

今日湊細b放學時我同老師頃咗幾句:

聽教師講學校都唔差,如果唔虐兒或唔觸犯防止賄賂條例,學校不會作出記錄或處分的!

開學至2月只有一個陳X君老師離職,流失率高唔高?

聽講X君老師在8月時,特別提醒家長自己喺8月生日,我覺得不妥!

學校請老師同我哋家長多d聯絡喺啱喎,我喜歡喎!

聽老師講學校仲有醫療和膳食津貼,又津貼教師半費讀學位,
       帶佢吔出國學術交流,都唔算差!

老師講一年整理一次課室,仲教你規劃和管理既人依家唔多,都OK啦!

無論如何,我們子女的教育,需要家長和學校彼此信任和支持的,請努力!

回覆樓主:

其實我覺得校長對老師有要求係好事,證明校長真係有心去對每一位家長嘅小朋友負責任,反而我覺得哩位老師入學校做之前唔係應該了解清楚間學校制度模式係點,你入得去就預咗跟佢嗰套做嘢ga la

學術程度一般,如果幼稚園你想自己個仔女變天才,請千萬唔好揀呢間。
但如果你想小朋友係呢個階段在一個優美環境愉快學習,同埋有好好嘅團隊去照顧小朋友,呢間係絕對可取。淨係睇下個校園,又大又多facility,真係好正。

講到校長,我唔知佢同老師嘅瓜曷,我哋只可以同家長嗰方面去睇。佢絕對係一個有要求嘅人,對教學的熱誠其實我哋亦有目共睹。而係佢管轄之下嘅老師,亦都表現專業同對學生好有愛心,同埋好關心。有陣時好夜我哋都會收到老師電話,報告學生嘅情況。呢啲就係我身為畢業生家長睇到嘅嘢,希望幫到你。
‹ 上一主題|下一主題