用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗學校(小學部) 玫小英文程度高嗎?
go

玫小英文程度高嗎? [複製鏈接]

玫小英文程度高嗎?
   0    0    0    0

csyay 發表於 17-2-28 11:26
玫小英文程度高嗎?

學生普遍英文一定叻過中文,所有科目都英文教,連morning assembly 都是英文,father 又係講英文!

但佢地有個什麼適應班 ,周六上的,我問小朋友上體育課用咩話,小朋友說中文,
又問咁數呢?中文 (但書是英文) 手工也是用中文上
(以上的回答者是一個K3小朋友 不知真不真) 我想知是不是英教材 但是中文教授?

doraemon622 發表於 17-3-2 23:35
但佢地有個什麼適應班 ,周六上的,我問小朋友上體育課用咩話,小朋友說中文,
又問咁數呢?中文 (但書是英文)  ...

K3 上嗰個係 elite class, 比佢地適應的!
我問我女話PE 係中英之外,其他都係英文,佢嗰班有小朋友唔多識中文,要用英文溝通的!
小一時 visual arts 都係英文,因為係外國人老師教!

K3何時要上?

上次去完interview 覺得學校不是英語環境,老師學生都是講中文。希望給小朋友在英語環境學習,但不用去到國際學校。

csyay 發表於 17-3-7 08:33
上次去完interview 覺得學校不是英語環境,老師學生都是講中文。希望給小朋友在英語環境學習,但不用去到國 ...

If not international school, it will be very difficult to find an all-English environment, even DGS and St Paul, their students also speak Cantonese to each other when they have break....
‹ 上一主題|下一主題