用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Good Hope waiting list 收到offer 末?
樓主: BNTYA01
go

Good Hope waiting list 收到offer 末? [複製鏈接]

co ed 3月出結果。幾十個位,一半女同學,也有20-30個音樂椅位會轉。自行面試後,又會有D同學覺得信心大增,決定放棄直資去搏自行的。所以我覺得3月機會都唔少。

b3410 發表於 17-3-6 15:35
co ed 3月出結果。幾十個位,一半女同學,也有20-30個音樂椅位會轉。自行面試後,又會有D同學覺得信心大增 ...
問題在於直資學校是否已將註冊左o既名單(小6資料表)遞上教育局,若已遞交,自行有多大信心都已經沒關係了....

到叩門階段,這批小朋友才有機會叩其他門而放棄直資學位....

回覆 寶貝瑜 的帖子

大家知唔知如果要係GHS取消註冊難唔難呢?

goodmama2003  唔難, 親自去5分鐘就得, 快而好.  發表於 17-3-6 18:35

b3410 發表於 17-3-6 15:35
co ed 3月出結果。幾十個位,一半女同學,也有20-30個音樂椅位會轉。自行面試後,又會有D同學覺得信心大增 ...

安慰自己,仲有 Convent 未放。

醒目開學勳章

bettyay 發表於 17-3-6 17:11
回覆 寶貝瑜 的帖子

大家知唔知如果要係GHS取消註冊難唔難呢?

唔難,當年寫封信去取消學位,過了2日GH再通知回去攞番學生証

回覆 peggy 的帖子

Thanks goodmama2003, Peggy
‹ 上一主題|下一主題