用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友做外斜視手術?
go

小朋友做外斜視手術?

黎緊見麻醉科醫生,無問題就15/3做手術,醫生話即日出院,開一星期假紙,醫生做完睇野會檬,有時會重疊,即係兩個影像

27/3學校考試,有無得唔考呢?

但假紙得一星期,放完返兩三日,就考試

問題:有無人試過做完手術,幾耐先睇清楚d野?

影響平時生活學習嗎?如果影響不大,可否同醫生商量,改期暑假先做手術?

b3410 發表於 17-2-20 10:04
影響平時生活學習嗎?如果影響不大,可否同醫生商量,改期暑假先做手術? ...

政府野,無得改的,已排左一年

fmc 發表於 17-2-19 23:54
黎緊見麻醉科醫生,無問題就15/3做手術,醫生話即日出院,開一星期假紙,醫生做完睇野會檬,有時會重疊,即 ...

仔仔做過,做一隻眼,樓主小朋友做兩隻?我仔仔答話佢冇乜懞

fmc 發表於 17-2-19 23:54
黎緊見麻醉科醫生,無問題就15/3做手術,醫生話即日出院,開一星期假紙,醫生做完睇野會檬,有時會重疊,即 ...

同學校講提早考或遲D考,你咁既原因,學校實有得商量既。

dativebond 發表於 17-2-20 21:18

我估一係考一係唔考,因為早考多數未教哂書,早考唔到,遲考最多兩三日,因為趕住派卷,有機會兩日內考番哂4科仲衰

dativebond 發表於 17-2-20 21:18

我見lee 度d家長話無咩,做完好快睇到野,見步行步,到時先算