用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 滙基東九龍offer
樓主: liusumyiu
go

滙基東九龍offer   [複製鏈接]

JAMIE2011 發表於 17-7-29 19:47
剛剛昨天call, 今天註冊了註冊時我見職員有太約4份後備生表格,仍然等待的留意電話 ...
真心恭喜您啊!以我所知,有另外一位後補網友都係尋日收到匯基CALL 收佢小朋友。祝願大家小朋友係匯基呢個大家庭一起健康快樂成長!

回覆 小時了了 的帖子

衷心多謝小時了了你的無私付出!今天註册了!開心小囡加入匯基大家庭。

小時了了    發表於 17-7-30 07:58
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

回覆 小時了了 的帖子

多謝小時了了,真的非常高興,特別係兒子,見到他知道真的好high, 因為以為沒有機會了🙏🏽🙏🏽🙏🏽

小時了了    發表於 17-7-30 07:58

我們收到offer但已放弃了,希望後備生有好消息

小時了了 發表於 17-3-28 09:25
我想問及了解下已接受匯基 Offer嘅又或者已經係學兄學姐, 你哋住嘅地區及返/放學所需時間, 因為我仲諗緊阿女抽籤住宿舍, 定係每日坐車返學.
我講先.
住處: 新界北區
返學: ~1.5鐘 (由屋企出門口開始計, 車程約1個鐘)
放學: ~1 鐘 (回程巴士路線方便過返學,所以快30分鐘)
交通工具:
方法一: 巴士 (轉3 程巴士) --- 呢個方法需時約~1.5鐘
方法二: 巴士 - 火車 - 地鐵 - 巴士 (轉 4 程車) --- 呢個方法需時約~1鐘

阿女暑假返咗2個星期升中 Bridging Course 及尋日開學,經過2個幾星期返學,阿女試咗幾條返學路線,由原本要轉4程車,尋日終於搵到一條路線轉2程車唔洗1個鐘(嚴格嚟講約50分鐘),返學方便咗好多。

真係好感恩,由我北區去東九龍區一直以來無咩較直接嘅公共交通工具去,但今年7月9日九巴開咗88號一條新巴士線,由大圍站途經。。。取道大老山隧道往返九龍新界。此路線乃配合安達臣道發展區之發展而增辦,使觀塘區山上納入大老山隧道轉車站轉乘網絡當中,方便居民往返沙田新市鎮各處以至大埔、北區。

我女依家返學路線:搭頭班車277P(巴士到我屋企樓下約6:50),係大老山隊道轉車搭88號係基順學校站落車,行幾分鐘就返到學校了。尋日7:25分已係88號巴士,7:35至40之前已返到學校了,8:10學校打鐘。

依家返學方便咁多,自願學校住宿未必再詳加考慮了,因為住宿5千幾一個月都係一個經濟壓力負擔。

YmOra    發表於 17-9-2 09:36

小時了了 發表於 17-9-2 07:13
阿女暑假返咗2個星期升中 Bridging Course 及尋日開學,經過2個幾星期返學,阿女試咗幾條返學路線,由原本 ...

嘗試的態度十分好,終可找到最"合適"的呢!

小時了了    發表於 17-9-2 16:38

小時了了 發表於 17-9-2 07:13
阿女暑假返咗2個星期升中 Bridging Course 及尋日開學,經過2個幾星期返學,阿女試咗幾條返學路線,由原本 ...

咁快!真好!又可天天回家又可讀間好学校。parents 又唔洗成日心掛掛,真好

小時了了    發表於 17-9-2 16:38
‹ 上一主題|下一主題