用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 觀塘區做密集訓練有什麼好介紹
go

觀塘區做密集訓練有什麼好介紹 [複製鏈接]

兒子兩歲九個月,剛剛評估完自閉譜系,排S位,很傍㤺什麼都不(emoji),想自费做訓練,網上看了很多資料,完全不知道怎麼是對兒子最有幫助,想聽聽各位的有經驗人士意見
   0    0    0    0

上密集好d

試下去藍田協康, 係青蔥計劃(即要自己比錢)

暫時黎講對ASD (自閉譜系) 最有效既ABA治療,睇小朋友有幾嚴重,通常比較密集式既,最嚴重既一星期要上五堂,我囡果陣一星期上三堂,每堂2個鐘,依家進步左好多,一星期一堂,不過我地返開間centre係港島,對您黎講可能唔太方便呢

tiantian2014 發表於 17-2-16 15:27
兒子兩歲九個月,剛剛評估完自閉譜系,排S位,很傍㤺什麼都不(emoji),想自费做訓練,網上看了很多資料,完 ...
你研究下香港社區言語治療中心, 是幼稚園老師介紹的, 我研究緊, 不過我荃灣centre 近我啲

不用太擔心,早些接受訓練就是了。
我知扶康會在荔枝角和香港仔也有服務,你可以打去了解下....

mama.olive 發表於 17-2-24 10:57
暫時黎講對ASD (自閉譜系) 最有效既ABA治療,睇小朋友有幾嚴重,通常比較密集式既,最嚴重既一星期要上五堂 ...

Which enter are u going for ABA?
‹ 上一主題|下一主題