用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 發展跟唔上repeat後升小冇左適齡分
go

發展跟唔上repeat後升小冇左適齡分 [複製鏈接]

有冇人試過依個case? 小朋友做左政府評估語言, 小肌肉遲緩, 訓練小組同學校提議repeat, 但我問左教育局9月1日開學日前over7歲就冇左10分適齡分, 咁我咪只得5分o係手?!?!?!?!?  教育局個職員話就算有政府評估報告都唔會接受呀.........
   0    0    0    0

教育局唔同人答有唔同答案, 有人話有, 有人話無

不過, 樓主你加適齡都得15分, 基本上同得5分無差別, 熱門無你份, 名門更加係陪跑, 與其係咁, 不如解決左眼前的問題, 確保6年小學可以追得上。

追番進度, 統一派位咪可以選一間適合的小學

over7歲即系八歲生日?

問清楚定義

pocoyo123 發表於 17-2-16 17:50
教育局唔同人答有唔同答案, 有人話有, 有人話無

不過, 樓主你加適齡都得15分, 基本上同得5分無差別, 熱門 ...
唯有係咁諗啦..... 我最怕連選擇嘅機會都冇...

回覆 LeeCC 的帖子

係9月1日如果7歲多1 日都會冇左10分

醒目開學勳章

引用:回覆+LeeCC+的帖子 係9月1日如果7歲多1+日

原帖由 choichoibb2011 於 17-02-17 發表
回覆 LeeCC 的帖子

係9月1日如果7歲多1 日都會冇左10分
適齡分只影響自行, 大抽獎機會均等

piglet0529 發表於 17-2-17 18:40
適齡分只影響自行, 大抽獎機會均等
咁太好喇, 之前擔心死我....

乜教育局D人講野講一半唔講一半既,如果唔知真係擔心死
‹ 上一主題|下一主題