用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 3歲幾自譜加發展遲緩仔仔排天水圍i位,很怕揀錯,請幫幫 ...
go

3歲幾自譜加發展遲緩仔仔排天水圍i位,很怕揀錯,請幫幫我

如標題所講,仔仔在CAC評估後醫生安排i位,因希望佢返學唔使太奔波所以揀左三間較近的幼兒園,但真的很少資料及資源去了解間學校的兼收服務好唔好,加上係度睇到有D媽媽發帖話i位揀唔好仲可能會累左小朋友,有D仲只為筆資金而開展兼收服務,我真係好驚,每日都諗哩個問題,有冇姊妹可以講我知多D資料,或者知唔知道邊間兼收好D,邊間應該避免(可私信我啊)?萬分感謝!

up up

蜜糖色的丹 發表於 17-2-13 14:24
如標題所講,仔仔在CAC評估後醫生安排i位,因希望佢返學唔使太奔波所以揀左三間較近的幼兒園,但真的很少資 ...

妳可以睇下妳選的3間的口碑如何!最緊要係有愛心,之後得閑的話可以自己去睇下或打去問下情況。
覺得唔岩,可以同社工改排的學校

回覆 Yukiruirui888 的帖子

多謝你!其實一直都好想問下學校情況,只係怕會影響老師上堂時間而一直冇問,多謝曬你!

蜜糖色的丹 發表於 17-2-19 21:51
回覆 Yukiruirui888 的帖子

多謝你!其實一直都好想問下學校情況,只係怕會影響老師上堂時間而一直冇問, ...

4:45pm後打會方便d,其它時間個個都會忙

回覆 sharon_kafung 的帖子

屯門哩個真係未聽講過,請問可以pm我嗎?謝謝你!