用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Babington RWI vs English Ladder
go

Babington RWI vs English Ladder [複製鏈接]

請問有人在Babington 上開RWI後轉 English Ladder 嗎? 或兩個COURSE都有上的
請問有什麼評語?

我小朋友在Babington 讀RWI完成Foundation 4, 老師建議轉English Ladder, 因比較全面, 對升小較有幫助, 希望大家比意見, 謝謝!

1    0    0    1

引用:請問有人在Babington+上開RWI後+English+La

原帖由 LittleFish 於 17-02-10 發表
請問有人在Babington 上開RWI後 English Ladder 嗎? 或兩個COURSE都有上的
請問有什麼評語?
我係RWI 都學到foundation 4, 就停左。

冇keep 住上ladder, 一,人太多一班,六個至七個,我認為太嘈。有時為了就進度會重覆教多一堂。

二,成$350 一堂,頗貴。一對六,冇乜時間專注自己小朋友。

三,相信掌握了foundation4  之後,我有同佢睇書,從中再認更多長既字。

引用:Quote:原帖由+LittleFish+於+17-02-10+發表

原帖由 Wonderlady 於 17-02-10 發表
我係RWI 都學到foundation 4, 就停左。

冇keep 住上ladder, 一,人太多一班,六個至七個,我認為太嘈。有 ...
不過可能 ladder 晤係一對七喎,我不太清楚

LittleFish 發表於 17-2-10 11:41
請問有人在Babington 上開RWI後轉 English Ladder 嗎? 或兩個COURSE都有上的
請問有什麼評語?

如你小朋友可掌握併音讀書,可自行閱讀適合level, 可簡單造句,可考慮轉oxford Comprehension &Writing.

LittleFish 發表於 17-2-10 11:41
請問有什麼評語?

我反而諗讀完English ladder要唔要轉返rwi重點學phonics!

回覆 RexPaMa 的帖子

Thanks for your information!

回覆 ngakiho 的帖子

我問過老師, 要大約四年級先會讀完English Ladder, 到時先讀 RWI 應該無乜幫助喎!?

LittleFish 發表於 17-2-20 11:13
回覆 ngakiho 的帖子

我問過老師, 要大約四年級先會讀完English Ladder, 到時先讀 RWI 應該無乜幫助喎!?

有無問老師如果你仔轉EL會由咩程度開始?
‹ 上一主題|下一主題