用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 多倫多遊學
go

多倫多遊學 [複製鏈接]

計劃暑假帶阿女(九歲)去多倫多讀個兩星期嘅英文課,請問jm有冇可介紹的?
   1    0    0    0

回覆:多倫多遊學

問當地的朋友介紹最好!好野一定早滿。。。如滿座可考慮local 旅遊團,二日三日多日遊可,看吓多倫多島公園,水族館,博物館。。

通常5、6月才出course,叫你當地朋友介紹及報名,間間差不多,我仔2年前報$100加幣5曰(吃及玩另加$$),
星期1至4上午比worksheet你做功課,下午玩,逢星期五全曰參觀不用做功課。
我仔本身在當地讀小學,那年Summer佢報grade 6的summer course,每星期為1班,每星期5去不同地方參觀或玩,參加了1年佢已不肯再去,因為佢本身住當地,很多地方他也去過,所以對他這些summer course nothing new啦!

你要在你居住地方附近找summer course的,因為返全曰8:30-15:30,如果找遠的學校咁出門就非常早架!
上堂no parent allowed and all native teacher 教佢地,全英文

我親戚有比資料我,我都開始睇緊及比阿女選擇,見啲課程都係5日,我諗住去3星期,所以目標係2個課程,餘下時間就同佢周圍行下,玩下。但我有點擔心佢會唔慣,話哂第一次去,又全英文,又全曰,山長水遠攪咁多野,萬一唔中意就大穫。
‹ 上一主題|下一主題