用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳寶盈國際班用家請賜教
go

將軍澳寶盈國際班用家請賜教 [複製鏈接]

我個囝讀緊上午PN,K1因冇心水offer, 所以打算繼續讀落去。可是參加了幾次全校活動及平日接返學放學發現很少見到高年班學生,有冇人知道點解呢?

0    0    0    0

anncsy 發表於 17-1-18 20:59
我個囝讀緊上午PN,K1因冇心水offer, 所以打算繼續讀落去。可是參加了幾次全校活動及平日接返學放學發現很 ...

係咪因爲高年級仲有啲係富康果邊?
好似今年先國際去晒寶盈,之前富康都有國際

小兒係PLI 全日班,剛剛那個學校旅行都好多人參加呀,你想知啲咩呀?我接佢放學係喺地下課室接,我唔知上午班放學係點,會唔會學校安排分開放學,無咁亂呀?!

lkmom 發表於 17-1-18 21:20

係咪因爲高年級仲有啲係富康果邊?

今年富康仲有國際班,要新一個學年先會轉哂過嚟寶盈

引用:小兒係PLI+全日班,剛剛那個學校旅行都好多

原帖由 siutingf 於 17-01-19 發表
小兒係PLI 全日班,剛剛那個學校旅行都好多人參加呀,你想知啲咩呀?我接佢放學係喺地下課室接,我唔知上午 ...
因為呢間學校只有下午有中文認字班,仲要額外比錢。想知道家長會否因為中文呢個原因而轉另一間讀K。你認為呢間課程如何?

anncsy 發表於 17-1-19 08:16
因為呢間學校只有下午有中文認字班,仲要額外比錢。想知道家長會否因為中文呢個原因而轉另一間讀K。你認為 ...

半年$16xx 學中文,我仔識好多中文字,係可以自己寫出嚟,不是照住寫,我自己覺得課程同老師都教得好,K2上學期已識寫自己名,我不用外補

引用:Quote:anncsy+發表於+17-1-19+08:16+ 因為

原帖由 siutingf 於 17-01-20 發表
半年$16xx 學中文,我仔識好多中文字,係可以自己寫出嚟,不是照住寫,我自己覺得課程同老師都教得好,K2 ...
普通話老師教得好嗎?你會報邊間小學?

anncsy 發表於 17-1-20 22:29

我仔普通話講得唔錯,會報直資如真道

siutingf 發表於 17-1-29 23:35
我仔普通話講得唔錯,會報直資如真道

Hi Siutingf! Thanks for sharing! My son will start WD class tomorrow, K1. Hope he enjoys it!

引用:Quote:原帖由+siutingf+於+17-01-20+發表半

原帖由 anncsy 於 17-01-20 發表
謝謝回答!~

‹ 上一主題|下一主題