用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (轉貼) 【專家之言】參考「明星版」填表策略 已不合時宜 ...
go

(轉貼) 【專家之言】參考「明星版」填表策略 已不合時宜 [複製鏈接]

http://www..o h p a m a .com/142467/primaryschool/%E3%80%90%E5%B0%88%E5%AE%B6%E4%B9%8B%E8%A8%80%E3%80%91%E5%8F%83%E8%80%83%E3%80%8C%E6%98%8E%E6%98%9F%E7%89%88%E3%80%8D%E5%A1%AB%E8%A1%A8%E7%AD%96%E7%95%A5-%E5%B7%B2%E4%B8%8D%E5%90%88%E6%99%82%E5%AE%9C/1/

呢位專家都講得幾好笑。

原本條link被屏閉,jm要自己改返正確link先會入到。

1    0    0    0

回覆:(轉貼) 【專家之言】參考「明星版」填表策略 已不合時宜

do u mind to elaborate a bit? sorry cannot open the link....thanks a lot

mamaokasan 發表於 17-1-5 14:12
do u mind to elaborate a bit? sorry cannot open the link....thanks a lot

上面條link自己改少少就入到,原來EKOh! 爸媽係死對頭,唔比係呢度貼link

LL222    發表於 17-1-5 16:10

se6b03 發表於 17-1-5 14:08
http://www..o h p a m a .com/142467/primaryschool/%E3%80%90%E5%B0%88%E5%AE%B6%E4%B9%8B%E8%A8%80%E3%8 ...

其實大家一早都知升小人數多咗, 個個網都開始變咗做天地網啦! (相信91網同14網既家長一早明白)

咪又係阿媽係女人既講法
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

參考吓都好嘅.

se6b03 發表於 17-1-5 14:08
http://www..o h p a m a .com/142467/primaryschool/%E3%80%90%E5%B0%88%E5%AE%B6%E4%B9%8B%E8%A8%80%E3%8 ...

唔洗佢講都知,上年已經係咁,esp net12,14

se6b03 發表於 17-1-5 14:13
上面條link自己改少少就入到,原來EK同Oh! 爸媽係死對頭,唔比係呢度貼link。 ...

omama唔係 ian攪既網❓

佢都成日係度泡頭喎。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-1-5 14:15
其實大家一早都知升小人數多咗, 個個網都開始變咗做天地網啦! (相信91網同14網既家長一早明白)

咪又係阿 ...
專家講野 "不要問, 只要信" 呀
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 17-1-6 08:42
專家講野 "不要問, 只要信" 呀
我比較現實,係咪"信者得救"先?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-1-6 08:47
我比較現實,係咪"信者得救"先?
怕係相 "X" 詞
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

從來都係自己搵資料, 分析, 唔明再問先係王道.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

se6b03 發表於 17-1-6 09:52
我見呢位升學專家dbooking都好full下,收費仲一d都唔平,其實佢d資料有冇用既呢?
仲好搵過果d補習天王。
...
我一向都同朋友講, 女人, 尤其做咗人阿媽既錢係比較易賺

車, 又唔係包生仔, 純粹講下點揀就收千幾蚊好過去搶

不過我估人地服務態度很好。 呢度的 前輩,講嘢直 d,有時可能串咀 d ,就會俾人話"唔答咪算囉"

雲牛 發表於 17-1-6 11:25
不過我估人地服務態度很好。 呢度的 前輩,講嘢直 d,有時可能串咀 d ,就會俾人話"唔答咪算囉"
...

唔係個個前輩係咁.

專家係呢度既前超級版主嚟嫁!

(有人提醒我, 專家唔係前版主咁簡單, 無為無端端降人級, 所以改番)

回覆 hkpapa852 的帖子

真係IAN?

回覆樓主:

大概意思係,部份二線學校已經成為家長首選,放第二已經冇機會入到。
‹ 上一主題|下一主題