用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 中六畢業,多唔多人去 graduation trip?
go

中六畢業,多唔多人去 graduation trip?

如題。

回覆:中六畢業,多唔多人去 graduation trip

是學校定自己組隊去?而自己組隊去見很多,暑假去台湾,在機塲去台北的車上,全是港生

lgchk 發表於 17-1-5 00:14
如題。

啊女那買機票

請問你們子女是夠18歲嗎? 他門是自己訂酒店或民宿嗎? 如未夠18歲是否亦可自訂日本酒店/民宿呢?

Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

醒目開學勳章

AppleChow 發表於 17-1-10 12:51
請問你們子女是夠18歲嗎? 他門是自己訂酒店或民宿嗎? 如未夠18歲是否亦可自訂日本酒店/民宿呢?

Tks!

我估大部份的酒店都要夠18歲先比book房,我好耐之前聽過同事話佢女就因為不夠18歲book不到酒店,無去到(玩埋果兩三個無人夠18)

我女就甘岩去grad trip果班得一個不夠18歲

未夠十八買吾到保險
我聽過有人因去旅行吾去大学面試,唉!

AppleChow 發表於 17-1-10 12:51

Tks!

啊女8個同學去。得二個滿18歲。我幫佢地用一位夠18歲嘅同學訂晒所有酒店。問過expedia 佢地話可以一個人訂。然後攞房。

問左旅行社朮料啦.不過仲PLAN緊日子..5月尾個一個星期..15,16 中..

回覆:中六畢業,多唔多人去 graduation trip

我大果兩個仔女都有去,大女hkcee後去韓國,AL完去日本我仔dse之後去台灣我贊助佢哋$1000,其他費用玩者自付!

6月26日 日本

我跟阿仔講明,如有大學面試又改不到時間,一定要放棄旅行
JUPAS 的密碼和名一定要給我
他負責大部分旅費一定要他在旅行時有數據和電話可通
要報ILETS

我囡囡舊年畢業一行18人自己搞一齊去日本旅行. 機票、民宿都係我經纲上訂,唔需要所有人都18歲. 6月頭去,冇撞面试.

AMEG 發表於 17-2-14 08:17
我囡囡舊年畢業一行18人自己搞一齊去日本旅行. 機票、民宿都係我經纲上訂,唔需要所有人都18歲. 6月頭去, ...

我仔同大概十多個同學去左冲繩,全部野佢地自己攪,其中有同學夠18歳,所以酒店check in 冇問題!

Grad trip 宜家好普偏,視乎同學間感情,有d三兩知已自己去,有d一大班同學,各式其式,大多數去日本、台灣或韓國!

我囡有兩班朋友,5月6月去了兩次吾同東南亞,我家7月去日本。玩過包後繼續上大學。

hksarhksar    發表於 17-2-15 22:58

my son went to Taiwan in form 5. All of them are under 18. Still can book accommodation on the net.