用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 可否比意見官塘區B2頭
go

可否比意見官塘區B2頭 [複製鏈接]

真的要面對選校問題, 可否比D意見 -- 官塘區B2頭如自行選順利天主教及銀禧, 而统一 1)順利天主故2) 梁式芝3) 呂郭碧鳳, 會否太進取?
   0    0    0    0

Ikymama 發表於 16-12-19 13:20
真的要面對選校問題, 可否比D意見 -- 官塘區B2頭如自行選順利天主教及銀禧, 而统一 1)順利天主故2) 梁式芝3 ...

自行似乎進取咗d。我囝囝b1b,我都只係諗緊試觀官、協和。不過,如果你囡囡英文A,順天係有機會,因為呢間主要睇英文科成績。銀(emoji)b1生都未有機會,你要考慮清楚先交表。

Ikymama 發表於 16-12-19 13:20
真的要面對選校問題, 可否比D意見 -- 官塘區B2頭如自行選順利天主教及銀禧, 而统一 1)順利天主故2) 梁式芝3 ...
只排法好危險.

自行搏高D無可口非 (但兩間機會都極低)

統一咁排, 簡值係自殺

統一基本上, B2就多只可選蒙/梁係乙一, 乙二開始要諗呂郭/聖安當/寧二....

自行要搏, 最多搏B1C, 可以諗下蒙民偉, 梁式芝同黃大仙德愛
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-12-19 14:36
只排法好危險.

請問如在呈三把成績排位提升到B1尾是否仍有希望?

hkpapa852 發表於 16-12-19 14:36
只排法好危險.

我還以為順利天主教及銀禧是B1C

Ikymama 發表於 16-12-19 17:12
請問如在呈三把成績排位提升到B1尾是否仍有希望?

程三就算追上去,怕變了邊緣人或估錯band ,後果嚴重

Ikymama 發表於 16-12-19 17:27
我還以為順利天主教及銀禧是B1C

呢两間就算係b1c 學校,不等於它們甘心在自行分配時㨂番b1c學生,更何況是b2生。自行呢個遊戲唔係咁易玩

明白,謝謝你們的意見,我要重新再排位如HKPAPA852的提議
‹ 上一主題|下一主題