用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? ...
go

06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? [複製鏈接]

06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀?

我仔仔大多數會報讀九龍塘d幼稚園,有無志同道俠呢?一齊研究吓啦!   

Re: 06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀?

hi, anson0701

My daughter also will study k1 in 06, I would like to send her to study in kowloon tong. I'm searching in BK moms chat, it seems so many kids study in ST.CAT, KENT. KEEN MIND, how about you? which school are you prefer.... Actually, i just begin to search the information for the school.
sorry, because my home doesn't have chinese words..so i just can type in english.

suor

我都希望我個b仔可以響06年入讀K1,心儀學校係創價,不過阿b係細細仔(2003年12月24日出世),聽講D學校唔係咁鐘意收細仔的,唔知有冇細仔的媽咪可以分享呢?
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20031224/n/my+boy/dt/12/k/141d/age.png[/img]

我四女,我會試 st rose 同根德 ! 
Msma

Msma,

我都會試根德, 但st rose, 好唔好呀, 我都想知..

三家姐

我個囡都係細女(9月), 我都好驚唔收, 不過D BK moms 話最緊要肯講嘢 wor..

suor

我女讀過都幾好 ! 
Msma

My daughter is 'very smalll girl' too, was born in Dec 03!!! I will apply for St. Cat, Kentville and St. Teresa's & Heep Yunn. However, I don't know how to prioritise betwwen Kentville and St. Cat.

Hello,

我都是 在 06 sept 送 女女 到 kln tong kinder 上學.  你們 有 什麼心得 呀.  我 都 5 知 搵 那 1 間 好. 比 些 意見 , 謝.

yung

真係好啦, 有咁多小朋友都係06K1, 我好想個囡讀根德園, 但聽D人話佢地對D家長唔友善,唔知真或假,但佢地又出名成績好wor.. 有冇人知道佢地多D資料呀..

suor

醒目開學勳章

我個女現在讀緊 N1,都係 06 年入 K1,我心儀係民生,培正 & 根德園,吾知幾時開始報名

suor

D人話佢地對D家長唔友善 that is not true.  In fact, the teachers are very friendly & nice.  They're more welcome to receive a call from parents.  Take me for a sample that i will give a call to the teacher on regular.  The teacher will let me know my son's learning status.

suor 寫道:
真係好啦, 有咁多小朋友都係06K1, 我好想個囡讀根德園, 但聽D人話佢地對D家長唔友善,唔知真或假,但佢地又出名成績好wor.. 有冇人知道佢地多D資料呀..

suor

planet

協因無架,得k2架詐

我d女考過 根德,但無收架,佢地考kinder好楂斗架,

victoriacauseway bay 其實好好,但係hk呢,我覺會比 st cat 仲好添架! 至於 hmt我就未識人讀,無得評價啦 !
Msma

三家姐
創價好似係國際幼稚園,check清楚至報呀

另外,協恩於上年已有K1,不過很難考,一級只有60個位。

創價 is not Int'l kindergarten...............is local kindergarten

我囡囡都係今年報k1~~佢又係細女(11月),打算報創價,民生,協恩

我個女係大女. . . Mar 2003. . . .now 係屋企 nearby studying N1 . . . . I want to let her try 根德, 創價, 禮賢

細仔就快出世, 我怕 miss the application date of K1 2006 ar

Re: 06年入讀K1醒目仔女

hi all mama,

我囝囝又係細仔(12月),都係今年報k1~~

mcheung,

你個囝囝都係讀根德園, 係咪好難入 o架, 你個囝係大仔 or 細仔呀, 聽講佢地prefer 收大仔, 我個女係細女, 真係要好好訓練啦, 係咪真係耍唱歌o架, 佢地收你個囝, 咁面試時你個囝有冇唱歌呀, 因為我個女唔識唱呀...

suor
‹ 上一主題|下一主題