用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基k1有result了~
go

九龍塘樂基k1有result了~ [複製鏈接]

阿仔11月細b, 報k1, 選了不考慮其他姊妹校,waiting only ^^, 祝大家有好消息~!

0    0    0    0

Tunghk 發表於 16-12-15 17:09
阿仔11月細b, 報k1, 選了不考慮其他姊妹校,waiting only ^^, 祝大家有好消息~!

...

今日收信?我未收到呀

引用:Quote:Tunghk+發表於+16-12-15+17:09+ 阿仔

原帖由 MaMaow 於 16-12-15 發表
今日收信?我未收到呀
係丫,今日收信的~

Waiting
有考慮harts, offer pm harts

請問有冇人知係咪冇reject信?

回覆 莫失莫忘 的帖子

樂基reject , Harts am offer (2間我地都有in, 小朋友in Harts 狀態係好好多)

Chan343 發表於 16-12-15 17:36
Waiting
有考慮harts, offer pm harts

我都係同你一樣。唔知媽媽們知唔知harts preschool如何呢?

edbi0517 發表於 16-12-15 19:26
我都係同你一樣。唔知媽媽們知唔知harts preschool如何呢?

我都想知,有人說和hkps課程一樣

我2個女都讀緊harts, 一個k3轉過去,一個讀緊pn, 我自己同女女都好鐘意學校,大女成日問我點解k1果時唔同佢㨂harts harts d 老師好好,好有愛心,佢以前好無自信,唔敢問問題同答問題,入左黎唔夠3個月已經見到明顯既進步,老師直情話佢有d唔肯定既問題都好踴躍嘗試,佢個人亦開心左好多,佢成日自已都話好鐘意呢度!。細果個讀pn, 讀左3個月,已經講到晒同學既名,講到學校做過d咩,學校個reading scheme 又令佢每個星期都識自己讀2本書,英文佢每星期都背到晒,中文圶書講到重點,佢都好鐘意返學! 我真心覺得呢間係好有heart既學校,由其校長,如果金錢不是一個問題,這是一個非常好既選擇!

tobebee 發表於 16-12-15 20:24
我2個女都讀緊harts, 一個k3轉過去,一個讀緊pn, 我自己同女女都好鐘意學校,大女成日問我點解k1果時唔同佢 ...

兩間學校既老師係咪都有愛心?

我2個女都讀緊harts, 一個k3轉過去,一個讀緊pn, 我自己同女女都好鐘意學校,大女成日問我點解k1果時唔同佢 ...

Tobebee , 好奇想知點解大女k3要轉校呢? 我都有兩個女, 大女唔係harts , 細女剛有harts pn  offer。

請問pn是否都(emoji)️fine arts堂?一星期幾堂?同埋你係bilingual or trilingual? 有沒有全級一齊參加的活動?

回覆 Tunghk 的帖子

同你一樣, 11月細B, 冇選其他分校, 現在waiting lists. HK Preschool 是否只收大B? 阿女interview全部做足,全部做到, 都係waiting...

引用:回覆+Tunghk+的帖子 同你一樣,+11月細B,+

原帖由 Aidenc 於 16-12-16 發表

同你一樣, 11月細B, 冇選其他分校, 現在waiting lists. HK Preschool 是否只收大B? 阿 ...
始終佢有pn升上黎,而且細校少班,每年既位得超小, 所以我都係抱住一試既心態only,
預左機會微架。就好似LH, 劍鳴,k位得好少。

你有無報其他k..或者n丫?我11月細b..仲要係仔,唔識講野,所以k又報d, n又報d..萬一無k收就希望有n收咁咋^^

LH, KV都waiting, 我冇報N,報左5間K全waiting, 祈望有人放位。

引用:回覆+Tunghk+的帖子 LH,+KV都waiting,+我

原帖由 Aidenc 於 16-12-16 發表

LH, KV都waiting, 我冇報N,報左5間K全waiting, 祈望有人放位。
而家LH仲可以報pn..1月劍鳴先開始報名pn丫,報多2間n做backup..祝你快快wait到心儀學位~

回覆 stepshak 的帖子

因為突發因素同見到個女係前校唔開心,無自信,怕老師,連問題都唔敢問,唔敢答,我知harts係小班,我希望呢邊可以train up 番佢既弱處,harts 都無令我失望

回覆 Aidenc 的帖子

剛剛先收到信,pm offer 國際班!10月中細B!

引用:回覆+Aidenc+的帖子 剛剛先收到信,pm+off

原帖由 chaub 於 16-12-16 發表
回覆 Aidenc 的帖子

剛剛先收到信,pm offer 國際班!10月中細B!
叻叻~10月細b要考到不易,恭喜哂~

‹ 上一主題|下一主題