用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大窩口士德vs青衣學之園,點揀
樓主: addoilbb
go

大窩口士德vs青衣學之園,點揀 [複製鏈接]

bearbee004 發表於 16-12-23 17:27
LH每天都有NET,因為是雙班主任,1 NET 1 LOCAL的。小朋友每天都會接觸NET teacher,英語是日常溝通語言。
...

Thanks for replying for me

回覆 addoilbb 的帖子

小朋友大個左唔滿意佢表現,自然就會諗係咪當初幼稚園唔比佢讀間"好D"囉,又唔係供唔起。

香港呢個教育遊戲,係要好信念堅定,又或無錢,先可脫離不斷科水比私校/直資既死局。

見到人地D小朋友不斷跑,邊忍心叫佢咁細個唔使跑咁快呀。

但其實讀書係先講天份,再講努力,讀LH唔會錯,當睇下佢有無天份都OK架,有既咪當佢資優咁係咁比錢囉,但無天份既,個人就覺得升小時唔好浪費錢囉,無讀書天份,其實仲有其他天份,不如比錢好好發揮其他才華。

見日日新聞話有人操TSA操到喊,有人就話TSA練習好淺無問題,根本係唔同人,天才做條數可能1分鐘,非天才比你諗1年都唔會諗到,真係比錢谷下佢就會由1年變1分鐘咩。

個人認為錢係應該洗落小朋友到,但對位係十分重要。

bearbee004 發表於 16-12-23 17:27
LH每天都有NET,因為是雙班主任,1 NET 1 LOCAL的。小朋友每天都會接觸NET teacher,英語是日常溝通語言。
...

gum...........prefer PC 多d了,不過好似幾難

TSA練習好淺無問題
女拔生話 easy job..
‹ 上一主題|下一主題