用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區...邊間好丫??
go

將軍澳區...邊間好丫?? [複製鏈接]

依家有三間既offer.
將軍澳宣道 全日
比華利 全日
方王煥娣 上午班

大家有邊間offer丫??
你地會點揀丫??
其實我prefer全日多啲。。
唔知邊間好啲呢。。。
   0    0    0    0

puiyingbee 發表於 16-12-11 15:06
依家有三間既offer.
將軍澳宣道 全日
比華利 全日

如果prefer全日,我會揀宣道。宣道各方面嘅評價都唔錯,日日有英普。缺點係校舍細。

至於比華利,開放日見佢用啲教材都偏深,數學科都係用英文教材,老師又好有耐性咁介紹,我本來都覺得唔錯,係校舍遠啲。

直至面試因為撞咗其他學校,我放棄咗無去,但佢竟然打返電話俾我話幫我再安排面試,咁見有機會梗係去。但同時諗係咪無人報,係人都收呢?

面試時我女遇著一個比較霸道嘅小朋友同組,佢地一齊玩煮飯仔,個女仔已經切完生果放低咗把刀,咁老師就拎把刀俾我女叫佢切生果,我女已經遞高手想接把刀,點知個女仔扯走老師隻手話佢要玩。到呢一刻其實只係個小朋友爭,但個老師下一步竟然係講“咁好啦,比你玩先”。我個女就繼續坐喺度等。

等個女仔切完,老師想攞返把刀俾我女,個女仔唔肯。個老師嘅做法係大力扯走把刀。

我見到咁嘅情況,講真收都唔會讀。小朋友爭嘢玩係成長必然會發生嘅事,我絕對唔期望老師會咁樣處理。有家長在場都睇到你咁做,咁即係習以為常啦,我點放心俾個女你教?

最後收咗我女下午班,但會放棄。

FKE 發表於 16-12-11 17:28
如果prefer全日,我會揀宣道。宣道各方面嘅評價都唔錯,日日有英普。缺點係校舍細。

至於比華利,開放日 ...

下。。。咁都得。。
可能我都會揀反宣道了
唔該曬你既意見丫
‹ 上一主題|下一主題