用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 B1b 可以跨區試st jo college?
go

B1b 可以跨區試st jo college? [複製鏈接]

男仔 B1b 可以跨區試st jo college?
係唔係好博

王家爸爸  SJC唔係只睇成績,所以即使係B1尾都有機會。  發表於 16-12-12 16:07
   0    0    0    0

bbfriend 發表於 16-12-10 15:23
男仔 B1b 可以跨區試st jo college?
係唔係好博

多數浪費了你個自行位

如果甘心咪照擺,但自行二就無謂太進取

siden 發表於 16-12-10 15:29
多數浪費了你個自行位

如果甘心咪照擺,但自行二就無謂太進取

請問自行一和自行二機會率相同嗎?

eli_leung 發表於 16-12-11 21:01
請問自行一和自行二機會率相同嗎?

睇下間學校,如果自行 1 係 sjc,  自行 2 係 QC, 咁 1 嘅機會咪大過 2 囉 ^_^

回覆:eli_leung 的帖子

我覺得唔可以用“ 機會率”講.  因自行是你心儀嘅學校. 當然有分優次. 最喜歡/心儀/想入嘅當然填風第1選擇. 另一間就填第2選擇. 如有幸兩間被取錄當然是以第1選擇那所有優先取錄權.  相對地如是只得第2選擇取錄(第一失敗) 咁咪自然入第2選擇那所囉.

***自行因不是派彩. 是講實力(成績+面試)。

王家爸爸:但胡副校再三強調自行收的都是超班同埋面試考的中丶英和數也不易,過往阿仔也好少C兄入,雖然心儀,但真令我有點卻步啊!

kkhon 發表於 16-12-13 02:35
王家爸爸:但胡副校再三強調自行收的都是超班同埋面試考的中丶英和數也不易,過往阿仔也好少C兄入,雖然心 ...

自行,我估計都係會睇高一線,b1b 望 b1a 學校,同跨區都好常見的。
‹ 上一主題|下一主題