用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請給意見→史丹福游泳中心(月華街)
go

請給意見→史丹福游泳中心(月華街) [複製鏈接]

請給意見→史丹福游泳中心(月華街)

想幫亞仔報名,此游泳中心是否o.k?

Re: 請給意見→史丹福游泳中心(月華街)

我覺得係跟教練, 我個女學左1個月, 佢好開心 (佢之前係好怕水既). 因為依兩個教練好識"乙水"細路, 所以佢好開心 !

Daisy媽咪講得啱, 同一個centre, 但都有d教練掂, 有d唔掂, 你不如試吓堂先, 然後觀察吓邊個教練好d, 然後報名時再request番一定要跟嗰位教練, 咁會有保障d.

咁邊個教練好呀?
wyl 寫道:
Daisy媽咪講得啱, 同一個centre, 但都有d教練掂, 有d唔掂, 你不如試吓堂先, 然後觀察吓邊個教練好d, 然後報名時再request番一定要跟嗰位教練, 咁會有保障d.

Sorry, 我囡不是在月華街中心學的, 所以我也不太清楚, 或者你pm問吓Daisy媽咪啦!

HIN_bb 寫道:
咁邊個教練好呀?

thanks!
wyl 寫道:
Sorry, 我囡不是在月華街中心學的, 所以我也不太清楚, 或者你pm問吓Daisy媽咪啦!

[quote]
HIN_bb 寫道:
咁邊個教練好呀?
[/quote]

Daisy

你囡囡係邊個教練教呀?

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=325924&forum=5&31   

我冇問佢地個名, 我淨係知佢教4-5歲個班咋 ! 等我今個weekend 幫你問下啦 !

thanks!你學星期幾呀,幾點果堂呀?
Daisy媽咪 寫道:
我冇問佢地個名, 我淨係知佢教4-5歲個班咋 ! 等我今個weekend 幫你問下啦 !

Daisy媽咪 & wyl  > thanks !!

但係睇完 yw d料,comment好似麻麻,又要再諗諗    

其實初期希望小朋友不怕水,這是個不錯的地方,因為泳池細及水淺,家長真是會放心D,但不要抱太大期望小朋友能在這裡學得好好,因為「泳池細及水淺」亦是一個缺點,所以有學到一定程度後,可以再有一些較專業的泳會。
我仔仔學完呢個course後,不會在這裡學了,因為已請了教練(1:1)在標準池學,進度非常好。

我想請問, 其實小朋友應在標準泳池學 (腳唔到地) or 細池 (腳到地) 學好些呢??

阿仔在史丹福 (西灣河) 學o左8個幾月, 一路都係在細池學, 係咪都係時候轉轉呢?
Hei-Hei

個人認為佢已經唔怕水,而佢又想繼續游好d,就應該轉了。因為好似好仔仔咁,在stanford學了10個月,已學到蝶式,但若果出外邊的泳池游,只游得十幾米,重要係一定要在淺水區,游幾步就踩池底,咁點敢話俾人聽佢識游呢?希望你仔仔不是這樣啦!!
早兩星期我找了1:1教練在標準池學,學了兩堂仔仔已學會踩水了,而且還游到幾個直池,所以有時可能係設施問題,令都小朋友得不到更好的進度。
heihei, 相信你都要考慮一下轉去標準池學了 :

heihei,
先在細池 (腳到地) 學好,當無咁驚就轉標準泳池學 (腳唔到地) ,咁先會有進步的。

yw,

請問你囝囝幾大?
佢依家跟緊個教練1:1收咩價錢?

我女之前係Stanford學左大半年,
情況同你所講o既一樣,識游幾式不過怕腳唔到地,
又唔識踩水、呼吸都仲未掌握到。
見你囝囝學得咁好,希望你可以提供d資料俾我,
因為亞女學校有泳池,考試要考游水,
所以希望佢襯暑假學好d!

唔該晒!

babyhowie
我仔仔小一(6.5yrs old),而家在市政泳池游。
我都是在學校swimming gala 發覺呢個問題所以「的起心肝」轉。

yw,

你可唔可以PM個教練d資料俾我?

收費如何?

唔該!

babyhowie, pls check pm.

yw,

我個仔都係呀, 學了8個多月, 游游下就停要踩地, 我都覺無進步呀!! (都唔太敢話比人知佢識唔識游水呀!! 哈哈! 人地問可以游到幾多米!?? 我都唔識答.......)

因為初時仲擔心在標準池學會否好難? 你仔仔在標準池學了兩堂就可以了?? 都幾叻仔喎!!

謝謝你!
Hei-Hei
‹ 上一主題|下一主題