用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學芭蕾舞明愛,培藝那間好?
樓主: poonwai
go

學芭蕾舞明愛,培藝那間好? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 學芭蕾舞那間好?

Dear BallBallMaMa,

Please check PM

Smiile
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

我覺得嘉麗芭蕾舞學校都幾貴, $550/MONTH每星期一堂, 45分鐘.  公衆假期放假. 下年好多公衆假期係SAT. 如果揀SAT就即係好多個月都係$550得3堂.而且佢規模好細,只係得一間跳舞房就係咁多啦, 唔知點解會收咁貴.

**短袖舞衣要成$120, 紗裙$90, 鞋$140.

So, should we choose classes on Sunday?
Sunday 唔會公衆假期放假la!

明愛$520-8堂, 可以買技巧鞋先,其他裝備可遲些買.
其他學校是不是報了名就要買晒所有嘢?
有沒有人在九龍明愛學過呀?請比些意見丫.謝謝!!!!!!

poonwai 有沒有網址

醒目開學勳章 貢獻勳章

我知道荃灣明愛教得好好、好多學生不捨得不學。
但我就沒有有親身且女女去學過了。

真係平、靚、正wor      

明天回答你.

BallBallMaMa 寫道:
So, should we choose classes on Sunday?
Sunday 唔會公衆假期放假la!

我諗係, 但要睇你學果個level星期日有無堂先至得. 唔係你想返就有.

I have another class in caritas on Sunday. But there are really many girls learn ballet.

http://www.egarden.edu.hk/kowloon_caritas/public/main_page/all.htm

九龍明愛網址

有冇人在舞在線買過嘢?

Smiile 寫道:
我知道荃灣明愛教得好好、好多學生不捨得不學。
但我就沒有有親身且女女去學過了。

真係平、靚、正wor      

But I know that the teacher in 荃灣明愛 does not allow some kids to take exam and promote to upper grade even they have passed the mock exams.  So may be more suitable for kids who are more junior and do not care about taking exams and promoting to upper grades.

Besides, they combine several classes to teach together, use only an ordinary classroom for kids to take ballet class, no wood floor and no mirror etc.  So cheaper fee.

如果住深水埗至美孚,你哋可以考慮長沙灣的YMCA,我的女兒在此已經跳了大約兩年,老師很好,可以報英國RAD考試.

醒目開學勳章 貢獻勳章

我曾在這裡買一件crossover給囡囡,我覺得他們都很 "就" 客人的,可以在旺角交收及收現金。如不合身可以換的。

Poonwai,

您個小朋友是否報明愛哩 ? 還是YMCA ? 我今天看六月份的親子便利,發現有很多暑期班for ballet的資料, 您可以買本看一看參考參考下啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

明愛ballet的設施那麼缺乏而用普通課室 ? 真係不是好掂wor !
我只是聽過人說很平而老師教得好好jar, 沒想過基本barre, mirror等設施都沒有。

那麼,報來試玩玩就可以、想考試就真的要找一間正正式式的芭蕾舞學校啦 !

Smiile,

請問你覺得質地可唔可以接受呢?

Thanks!!

Smiile 寫道:
我曾在這裡買一件crossover給囡囡,我覺得他們都很 "就" 客人的,可以在旺角交收及收現金。如不合身可以換的。

Poonwai,

您個小朋友是否報明愛哩 ? 還是YMCA ? 我今天看六月份的親子便利,發現有很多暑期班for ballet的資料, 您可以買本看一看參考參考下啦
囡囡媽

我上明愛的網址,間芭蕾舞房有鏡的,他們話可考試.不過要比租場費.我稔會報明愛先睇下佢有冇興趣.

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實質料同出面門市 (例如三星) 買的差不多、都不錯。(起碼我每次都會同女女洗、沒有變樣和甩色)

囡囡媽 寫道:
Smiile,

請問你覺得質地可唔可以接受呢?

Thanks!!

[quote]
Smiile 寫道:

Poonwai,

[/quote]

醒目開學勳章 貢獻勳章

那就好了、因為我都想介紹同事的細女(今年5歲)去明愛試試喜不喜歡。

原來芭蕾舞房有鏡和可以考試、更加好tim呀 !

謝謝您報料 !

Smiile:

因我也是看到他們提供的照片,最好報名時再看是否真的及問清楚"云陣D"嘛.
‹ 上一主題|下一主題